Varga Judit nem “blokkol”, mint kurátor, nem tudni mennyit tesz-vesz ilyen minőségben 1.400.000 forintért/hó

Ez ám az álommeló! – mondhatnánk (?), hiszen nem csak kötetlen, de úgy tűnik senkit nem érdekel különösebben, hogy a kuratóriumokba beültetett politikusok hány óra ráfordításáért veszik fel kiegészítő milliós bérüket -hiszen nem főmelóban űzik, amit űznek!- és mit követelnek meg tőlük érte. Lássuk Varga Judit esetét…..

Munkaköri leírás van?

A kormány 2020 júniusában hozta létre az Universitas Miskolcinensis Alapítványt (UMA), amelyre rábízta a Miskolci Egyetemet. A modellváltásnak nevezett folyamat részeként – a többi közérdekű vagyonkezelő alapítványhoz (kekva) hasonlóan – az UMA élére is egy fideszes vezető került: a miskolci születésű, a városi egyetemen végzett igazságügyi miniszter, Varga Judit – foglalta össze a tudnivalókat az Átlátszó.

Júliusban változott a leányzó fekvése….

Varga korábban nem vett fel juttatást az UMA-tól a kuratóriumi elnöki pozíciójáért, de idén augusztusban már jelezte a vagyonnyilatkozatában, hogy júliustól ez megváltozott. A portál közadatigényléssel próbáltuk kideríteni, hogy mennyi munkát végez az igazságügyi miniszter a havi 1,4 millió forintért cserében, ezért kikértük a miskolci egyetem alapítványától

„a kuratóriumi ülések jegyzőkönyvét vagy olyan egyéb dokumentumot, amelyből megismerhető, hogy a kuratóriumi tagok 2021 és 2022 évben mely napokon milyen időtartamban végeztek tevékenységet a kuratórumi tagságukkal összefüggésben”.

Megvont vállak esete….

Az Universitas Miskolcinensis Alapítvány válasza értelmében nincs olyan dokumentum, amiből kiderülne, hogy mennyit dolgoznak a kuratórium tagjai az alapítvány és az egyetem érdekében:

„az Alapítvány nem kezel ilyen adatot, nem is vezet olyan nyilvántartást, amelyből az igényelt adatok kinyerhetőek lennének”

Bonyi a dolog- állítják

„Egy kuratóriumi tag munkavégzése nem csak a kuratóriumi üléseken való részvételre és az arra való felkészülésre korlátozódik. (…) Az a rengeteg előkészítő-és háttérmunka, ami egyes kuratóriumi feladatok kapcsán felmerül nem olvasható ki sem jegyzőkönyvekből, sem egyéb dokumentumokból. Az egyes témákkal való foglakozás napi szintű és rendszeres. Folyamatos egyeztetések zajlanak a kuratóriumi tagok között, valamint a Kuratórium tagjai és az egyetem vezetése – nem csupán a rektor és a gazdasági vezető, hanem az egyes szakterületi vezetők – között, továbbá egyetemi rendezvényeken, szakmai találkozókon, ünnepségeken, megnyitókon, avatásokon és egyéb eseményeken vesznek részt a kuratóriumi tagok, valamint a felsőoktatásért felelős minisztérium szakmai meghívásainak tesznek rendszeresen eleget. Minden olyan feladat ellátandó általuk, mely az egyetem érdekében szükséges és az egyetem javát szolgálja, legyen az belföldön vagy külföldön.” – írta az Átlátszó kérdésére válaszolva Jakab Nóra szakmai titkár Varga Judit kuratóriumi elnök megbízásából.

FRISS!

Pin It on Pinterest