Aláírták a Budapest-Belgrád vasútvonal hitelszerződését, így hamarosan megkezdődhet a kivitelezési munka – tette közzé Varga Mihály, pénzügyminiszter a közösségi oldalán.

700.000.000.000

A miniszter szerint a megállapodás feltételei előnyösek és biztonságosak Magyarország számára, a hitel fix kamatozású és előtörleszthető. Hozzátette, hogy a vasútvonal fejlesztésével Európa egyik logisztikai központjává válhat Magyarország.

- Hirdetés -

Erről persze nem tud meggyőződni egyik adóstárs sem

– ami mi mindannyian vagyunk- hiszen Semjén Zsolt javaslatára az országgyűlés április elején tíz évre titkosították Magyarország történetének legnagyobb vasúti beruházásának szerződéseit.

A kínai hitelből finanszírozott beruházás kivitelezését Mészáros Lőrinc cége nyerte konzorciumban

Hogy miért nem fújták le, vagy ódázták el a beruházást a koronavírus-járvány sújtotta időben, arra az a válasz hangzott el a parlamentben, hogy

“Ez a beruházás ellen nem érv, hogy most nehéz időszak jön, hanem mellette érv,”

mondta Schanda Tamás. Sőt, az államtitkár szerint még fontosabbá vált a beruházás, és még gyorsabban neki kell látni. (Forrás)

“Európa egyik logisztikai központjává válhat Magyarország”

Fontos megállapodás jött létre a mai napon: a Budapest-Belgrád vasútvonal hitelszerződésének aláírásával megkezdődhet az építési munka – közölte Varga Mihály, a közösségi oldalán. A szerződést a járványhelyzetre való tekintettel múlt héten Pekingben írta alá a kínai fél.

A BERUHÁZÁS 85 SZÁZALÉKÁT HITELBŐL, 15 SZÁZALÉKÁT SAJÁT FORRÁSBÓL BIZTOSÍTJA A MAGYAR ÁLLAM.

A miniszter kiemelte, hogy a hitel fix kamatozású és előtörleszthető, valamint azt is, hogy a vasútvonal fejlesztésével Európa egyik logisztikai központjává válhat Magyarország. Elmondása szerint a cél, hogy 2025-re a teljes vasútvonal elkészüljön.

Aláírták a Budapest-Belgrád vasútvonalról szóló hitelszerződést

Fontos megállapodás jött létre a mai napon: a Budapest-Belgrád vasútvonal hitelszerződésének aláírásával megkezdődhet az építési munka. A megállapodás feltételei előnyösek és biztonságosak Magyarország számára, a hitel fix kamatozású és előtörleszthető. A vasútvonal fejlesztésével Európa egyik logisztikai központjává válhat Magyarország.

Geplaatst door Varga Mihály op Vrijdag 24 april 2020

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Szerintem a cikk írója, jó lenne, ha eldöntené, hogy 700 millió vagy a cikkben szereplő 700 milliárd a jó.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét