Sorting by

×

Varga Mihály és a hamis tudat – avagy: “A pénz minden rossznak a gyökere”

Varga Mihály a  Balaton mellett tartott református konferencián vett rész egy kerekasztal beszélgetésen, ahol meglehetősen feldicsérte az ország gazdasági helyzetét.

Mit tapasztalt nyaralása közben a pénzügyek legfőbb őre

Balatonnál töltött augusztus eleji szabadsága alatt azt tapasztalta: vásárlóerőben a magyar lakosság kezd fölzárkózni más országokéhoz. Nem akarjuk kiábrándítani a minisztert, de tapasztalásának alighanem az lehetett az oka, hogy azokat figyelte, akiknek futotta a balatoni nyaralásra, és a kormány szokásához híven elfordította tekintetét azokról, akiknek csak egy szép, mesebeli álom egy balatoni kiruccanás.

“A pénz minden rossznak a gyökere”

A tárcavezető a Reformátusok Szárszói Konferenciáján tartott, A pénz minden rossznak gyökere? című kerekasztal-beszélgetésen kiemelte: Magyarországon jelenleg 4,7 millióan dolgoznak, “még soha ennyien nem dolgoztak a rendszerváltás óta”, és ez a szám egymillióval magasabb a 10 évvel ezelőttinél. Varga Mihály közölte, a válság kezelése nem rövid távú volt; arra törekedtek, hogy lépéseiknek a munkahelyek megóvásán, újak létrehozásán, a gazdasági növekedés lendületének visszanyerésén túl hosszú távú hatásuk is legyen. A miniszter azt mondta, régi félelem, hogy Magyarország “beragad” a közepesen fejlett jövedelmi helyzetű országok csapdájába, ezért szeretnének hozzáadottérték-növekedést produkáló, hosszú távon is versenyképes gazdaságot teremteni. A bruttó hazai termék tavalyi nagyobb visszaeséséről azt közölte, az “olyan gazdaság, ahol az autóiparnak és a turizmusnak nagyon komoly szerepe van, jobban visszaesik ilyenkor”.

“Ha a turizmus 42 százalékkal növekedett az elmúlt egy évben, olyan rosszul nem állunk”

– jegyezte meg, majd hozzátette, hogy a Balatonnál töltött augusztus eleji szabadsága alatt azt tapasztalta: vásárlóerőben a magyar lakosság kezd fölzárkózni más országokéhoz-írta meg az MFOR

Kapcsolódó

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.