Varga Mihály miniszter indulatba jött – A kimért úriember-álcának annyi!

Varga Mihály első ránézésre nyugodt, higgadt fideszesnek tűnik, a számok embere, ott meg nincs nagy izgalom, hiszen mint tudjuk, -a tényekhez hasonlóan- azok eléggé makacs dolgok. Eddig tartotta is magát a róla kialakított képhez, ám kiderült, a kritikát nem tűri méltósággal, főleg, ha….

A dolgozószobában átadott fecskendőgyár-sztori – Első felvonás

Hadházy Ákosról tudvalevő, hogy ha korrupciógyanús ügyre bukkan, azt nem ereszti, ha engedik, ha gátolják, a végére jár. Most látóterébe került Varga Mihály is egy 1,500 közmilliós beruházással kapcsolatban, amiről ezt írta közösségi oldalán kedd reggel:

“Akár nevethetnénk is azon, hogy Varga Mihály saját dolgozószobájában avatott fel egy Mátészalka melletti fecskendőgyárat, miután megtekintett egy kamu videót a nem működő üzemről a gyár tulajdonosával (aki korábban már eltüntetett sok milliárd, geotermikus erőművekre adott állami támogatást). Egy tábla előtt vágtak át egy szalagot a szobában…

Az azonban nem vicces, hogy a szalagátvágás még áprilisban megtörtént, de a gyárban jelenleg semmilyen termelés nem folyik!

Végképp nem nevetünk, ha tudjuk az alábbiakat:

  • A cég 1,5 MILLIÁRD FORINT TÁMOGATÁST kapott az Önök pénzéből.
  • UGYANEZ A CÉG 2 milliárdos támogatásból NEM ÉPÍTETT geotermikus erőművet Mosonmagyaróváron, 5 milliárd EU-s pénzből NEM ÉPÍTETT geotermikus erőművet Battonyán és 400 millió EU-s támogatásból nem épített geotermikus fűtőművet Kiskunhalason.
  • A miniszter urat rútul becsapták: a gondosan összevágott, közeli snittekből álló filmen dolgozik ugyan néhány gép, DE A KÉRDÉSES ÜZEMBEN VALÓJÁBAN SEMMILYEN TERMELÉS NEM FOLYIK.
  • Erről személyesen győződtem meg a Mátészalka melletti Kocsordon. Az „üzemben” a portáson kívül két embert találtam, szemmel láthatóan SEMMILYEN TERMELÉS NEM FOLYT. A kaput zárva találtuk, de a készséges portás beengedett. Az üzemcsarnokban ott voltak a videón látszó gépek, de nem működtek és alapanyagoknak sem volt nyoma. Az egész üzemben két ember tartózkodott, nem örültek nekem, az egyikük el akarta venni a telefonomat. Pedig csak be akartam számolni az örömhírről, hogy a másfél milliárd forint az adófizetők pénzéből milyen jó helyre ment.
  • Ha jobban megnézzük, a propagandavideón is látszik, hogy az átadott gyár áprilisban sem működött. Egy-egy felvillanó snittből látjuk, hogy néhány gép valóban van ott, de alapanyag, végtermék, munkások nélkül
  • Mátészalkán sincsen még működő gyár, csak egy nagy csarnok áll félkészen. Ott megjelent a tulajdonos is, akit végre kérdezhettem a geotermikus erőművekről is (a szürreális beszélgetést rövidesen be fogom mutatni).

Az egész beruházás értelmét megkérdőjelezi,

hogy röviddel ezelőtt einstandolták, majd hagyták tönkremenni az ugyanilyen orvosi eszközöket magas minőséggel gyártó Dispomedicor Zrt. gyárát, majd 1,5 milliárdot adnak egy svindler cégnek, hogy csináljon egy ugyanilyet… Ha a kamu videót megnézné, itt teheti.”

A dolgozószobában átadott fecskendőgyár-sztori – Második felvonás

Varga Mihály szintén közösségi oldalát találta a megfelelő helynek a válaszhoz, a gond viszont nem ezzel van, hanem a személyeskedésbe fajuló stílussal és főleg az érveléssel és a dokumentáció bemutatásával, ami nincs.

“Hadházy Ákos, akit még a Gyurcsány-show nyertese is csak „szent őrültnek” nevez, ismét lyukra futott: egy olyan üzemről állítja azt, hogy nem működik, amely áprilisi indulása óta több mint 100 ezer darab orvosi eszközt gyártott. Engedély és az előírt védőfelszerelések nélkül, az üzemvezető kérése ellenére behatolt egy kocsordi üzembe, ahol kamerázni kezdett, provokálta, zargatta az ott dolgozókat, többszöri felszólításra sem hagyta el az üzem területét, amíg rendőrt nem hívtak rá. Most pedig kamuvideóról beszél és nem működő gyárról terjeszt álhíreket.

Nézzük a tényeket:

 • Hadházy Ákos egy háromlépcsős, 10 milliárd forintos egészségipari beruházás-sorozatot támad, amelynek első lépcsője már elkészült Kocsordon, 1,9 milliárd forint értékben.
 • Hadházy Ákos azt állítja, hogy az üzemben nincs termelés. A valóság ezzel szemben az, hogy a gyárban már több mint 100 ezer darab orvosi eszközt gyártottak, csak a miskolci kórházba 45 ezer darab orvosi eszközt szállítottak.
 • Hadházy Ákos azt állítja, hogy az üzemben senki nem dolgozik. A valóság ezzel szemben az, hogy a robotizált üzem 10 embernek ad munkát, a termelés folyamatos.
 • Kamuvideót nem a kormány, hanem a baloldal szokott készíteni, ajánlom figyelmébe Korózs Lajos képviselőtársa munkáját, amelyért azóta sem vállalták a felelősséget.
 •  Érthetetlen, hogy Hadházy Ákos, akit a baloldal „elszámoltatási biztosnak” jelölt, tudomást sem vesz az egyre súlyosabb Városháza-botrányról, helyette gyári munkásokat provokál és vesz videóra. Az általa támadott beruházás része annak az Egészségipari Támogatási Programnak, amellyel Magyarország önellátóvá vált a legtöbb egészségügyi termékben, 87 milliárd forintnyi beruházás valósul meg és közel 6000 munkahely megőrzése vált biztossá.”

A dolgozószobában átadott fecskendőgyár-sztori – Harmadik felvonás

Hadházy sem volt rest, megszólítottsága okán válaszolt:

“Varga Mihály miniszter úr indulatba jött, miután lelepleztem, hogy egy fantom gyárat adott át a dolgozószobájában.

Ezt a gyárat másfél milliárd adófizetői pénzzel tolták meg, a pénzt ugyanaz céghálózat kapja, aki sok milliárd támogatást tüntetett el soha meg nem épülő geotermikus erőművek ürügyén. A támogatást olyan gyártókapacitás kiépítésére adták, ami rendelkezésre állt Magyarországon, amíg a kormány stratégiai üzemmé nem nyilvánította, majd bedöntötte az egészet.

A mindig higgadtnak tűnő miniszter úr ideges, erre utal, hogy most egy egyszerű, felheccelt fidesz troll stílusában válaszolt, talán még a lyukas zoknizást felejtette ki, akkor lenne teljes a repertoár.

A miniszter úr úgy cáfol, hogy nem cáfol semmit

Vagy nagyon félretájékoztatták őt, vagy nagyon félre akarja tájékoztatni az országot, egyik sem jó dolog. Az általa felsorolt “bizonyítékokra” pedig annyit

 • a kocsordi üzem nem termel, ha felemelné a fenekét és leutazna Kocsordra, meggyőződhetne róla. Ha lusta ehhez, nézze meg ismét azt a videót, amit az átadáskor mutattak neki lassítva: ezen jól látszik, hogy üres üzemet fotóztak, munkások nélkül (védőruha meg aztán pláne nem volt)
 • valóban nem volt rajtam védőruha a gyárlátogatáson, mentségemre szóljon, hogy az üzemben tartózkodó két emberen sem – ők nem termeltek, hanem az egyik gép belsejét nézegették. Még annyi mozgás sem volt, mint a kamu propaganda videón.
 • a gyárba a portás engedett be, amikor pedig az üzemben talált jóember idegesen távozásra szólított fel, távoztunk. Pedig szívesen bemutattuk volna, hogy milyen fantasztikusan használják a másfél milliárdos adófizetői pénzt, de nem sikerült
 • miniszter úr fő bizonyítéka, hogy szerinte százezer orvosi eszközt legyártottak már. Ugye ha ez fecskendő, akkor az kb kemény fél millió forintos termelés és egy kisvárosi kórház néhány havi szükséglete. Nem állítottam ugyanakkor, hogy az üzem soha nem termelt semmit, “csak” azt, hogy az átadáskor még nem termelt, most sem termel, és a portás szerint csak nagyon ritkán szokott történni ott bármi

A miniszter úrnak tehát azt javaslom, hogy üljön be a Mercibe és utazzon le, lehetőleg bejelentés nélkül és győződjön meg a valóságról

A kollégáim készítenek addig is egy videót a mostani helyzetről, hátha az meggyőzőbb lesz, mint a neki prezentált hazugság. Ha már autóban ül, Mátészalkáról utazzon már le Mosonmagyaróvárra is, és keresse meg a geotermikus erőművet, amire meg 2 milliárdot adott ugyanannak a cégcsoportnak. A sofőr meg fogja találni, hiszen ott voltak az alapkőletételen, de ne lepődjön meg, ha csak egy bádogsufnit talál. Aztán még nézzen körül Battonyán is, hátha nagyobb szerencséje lesz, mint nekem, és ott megtalálja ugyanennek a cégnek a 12 milliárdos EU támogatásból épült geotermikus erőművét. Aztán posztolgasson ezekről serényen!

Én elhiszem, hogy szegény miniszter urat csak átverték, de Isten óvja ezt a kis hazát, ha gazdasági csúcsminiszterét ennyire az orránál fogva lehet vezetni.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Varga Mihály miniszter indulatba jött - A kimért úriember-álcának annyi!

3 thoughts on “Varga Mihály miniszter indulatba jött – A kimért úriember-álcának annyi!

 • 2021.11.25 at 05:48
  Permalink

  1.a videó tökéletes bizonyítéka hogy sumakolnak! Miért nem tud egy értelmes mondatot elmondani a projekt tulajdonosa a megvalósítás ról?!! 2. Egy P. M. nevezetesen Varga Mihály nem gyozodik meg arról hogy hova adja a költségvetés pénzét?!! Röhej!!!

 • 2021.11.26 at 15:10
  Permalink

  csak meg ne üsse szegényt a guta olyan de olyan kurvára aggodom érte

 • 2021.11.26 at 15:12
  Permalink

  KURVÁRA AGGODOM SZEGÉNY vARGÁÉRT MÉG MEG ÜTI A GUTA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.