A magyar kormány továbbra sem támogatja az otthoni pálinkafőzés megadóztatását, ezért igyekszik elérni, hogy az unió engedélyezze a saját célra történő pálinkakészítés adómentességét – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter az uniós pénzügyminiszterek keddi ülésén a Pénzügyminisztérium (PM) MTI-nek küldött közleménye szerint.


A hagyomány tisztelete

Lássuk be sokakat megérintett, amikor Orbán bukása utáni újjáéledése első intézkedései között rendelkezett arról, hogy otthon minden érdeklődő annyit páleszt főzhet illetékmentesen, amennyi belefér. Most jól jön a már akkor is ismert, tudott szabályszegést – hiszen az Európai Unión belül az ilyesmi nem megengedett – “Brüsszel” nykába varrni és széttett kézzel azt kommunikálni, hogy

mi engednénk, csak hát Soros, meg az Unió…., de harcolunk a magyarok betevő kábulatáért

Pálinkás? Készüljön, a pálinkaár-szabadságharcot elveszítettük, drágulás várható!

Varga Mihály kiemelte: a saját fogyasztásra történő otthoni pálinkafőzés adómentességét néhány tagállam elvi szinten ellenzi, mások – bizonyos korlátozások mellett, választható lehetőségként – elfogadhatónak tartják, míg több tagállam, köztük Magyarország határozottan igényli.

„Zsidózás, migránsozás, sorosozás. A lényeg, hogy töpörtyű és pálinka legyen, akkor már este van mit kihányni…”

Az Európai Bizottság 2017-ben kezdte meg az úgynevezett horizontális jövedéki irányelv felülvizsgálatát

– idézte fel Varga Mihály, kiemelve: a bizottság egyebek között a jövedéki szállításokat ellenőrző elektronikus rendszer továbbfejlesztésére tett javaslatot.

Piára, nemzeti Magyar! – 70 milliót kapott a Pálinka Nemzeti Tanács

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét