Hallgattassék meg a másik fél: Varga Judit olvasata a CSOK-járól

Ha már a teljes baloldali média szükségét érezte annak, hogy valótlan információkkal próbálja meg lejáratni a családunkat, talán nem árt, ha a röviden összefoglalom a tényeket – kezdte Varga Judit Facebook-oldalán. Az igazságügyi miniszter arra reagálva írt terjedelmes bejegyzést, hogy kipattant: Varga Judit és férje, az állami tulajdonú Diákhitel Központ vezérigazgatója, Magyar Péter több budai lakást vásárolt 200 millió forintért.

“Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani”

Mielőtt idéznénk Varga magyarázatát, figyelmébe ajánljuk Kósáné Kovács Magda, egykori Európa parlamenti képviselő örökbecsű mondatát: “Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani”!

Varga Judit szerint…..

“Ha már a teljes baloldali média szükségét érezte annak, hogy valótlan információkkal próbálja meg lejáratni a családunkat, talán nem árt, ha röviden összefoglalom a tényeket.
A balatonhenyei lakóházunkat 2016-ban kezdtük el építeni a sok éves brüsszeli munkánkból származó jövedelmünkből és hitelből, még kint tartózkodásunk alatt. Tehát nem nyaralót, hanem családi házat és nem felújítottunk, hanem teljesen újat építettünk. Sok százezer magyar családhoz hasonlóan – igénybe vettük a családi otthonteremtési támogatást is. Ekkor még úgy terveztük, hogy kiküldetésünk lejártakor ide költözünk haza (ezért sem budapesti ingatlan vásárlása mellett döntöttünk).

2017-et írunk, mikor elkészül a ház

Ekkor még egyikünk sem volt közszereplő és álmunkban sem gondoltuk volna, hogy 2018 tavaszán gyökerestül megváltozik az életünk: ekkor kaptam az államtitkári felkérést. Hazaköltöztünk három gyermekünkkel egy budapesti bérelt ingatlanba.

2019-ben kaptuk meg a balatoni házra a jogerős használatba vételi engedélyt

és ekkor – sok más magyar családhoz hasonlóan – éltünk a 16/2016-os kormányrendelet adta lehetőséggel és 5 éves felmentési időt kértünk arra, hogy állandó lakosként az ingatlanba költözzünk.

Ebben az eljárásban sem szabálytalanság, sem trükközés nincs, a jogszabály több esetben is lehetőséget ad az állandó bentlakási kötelezettség alóli felmentésre 5 évre.

A budapesti ingatlanvásárlásunkkal kapcsolatban a valóság az,

hogy két lakást – egy kisebbet és egy nagyobbat (garázzsal) – a későbbi egybenyitás szándékával vásároltuk egy társasházban, a nagyobb lakásból 100 m2 alagsori elhelyezkedésű. A jelentős bankhitelt úgy kaphattuk meg 8 millió forint önerővel, hogy a férjem belvárosi ingatlanát pótfedezetként használtuk fel a hitelügylethez, így arra is rákerült a bank jelzálogjoga. Ezt a belvárosi ingatlant egyébként tavaly decemberben eladtuk és a hitel jelentős részét előtörlesztettük. Egy ilyen konstrukció egyáltalán nem szokatlan és főleg nem szabálytalan.
A bérelt budapesti lakásból családunk 2020 márciusában költözött az újonnan vett ingatlanba.

Ennyit röviden és őszintén az igazságról.

A fenti tényeket és az aktuális jövedelmi viszonyaimat,

amit szintén ferdítve tálalt a hazug baloldali média, a jogszabályoknak megfelelően tartalmazni fogja a jövő héten megjelenő vagyonnyilatkozatom. Senki nem állítja, hogy a politikai pályán nem érhetik az embert aljas, alaptalan támadások. A hazugságoknak, a szándékos ferdítéseknek azonban úgy gondolom, hogy a gyermekeim és a családom tisztességére tekintettel még egy közszereplő elleni összehangolt és gusztustalan rágalomhadjáratban is vannak etikai határai.

Valótlansággal vádolni valakit pedig jogszabályba ütköző cselekedet. Vigyázzanak magukra és ne dőljenek be a baloldal gyalázkodásának. Köszönöm.”

figyu

 

Egy hozzászólás itt: “Hallgattassék meg a másik fél: Varga Judit olvasata a CSOK-járól

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük