Varga pénzügyér „nekem hisznek, vagy a zsebüknek” – üzenete a nyugdíjasoknak

Varga Mihályra esett a választás, hogy hétfőn este sejtelmes bejegyzésben tudathassa -nyugtatgathassa- az ország „szépkorúival”, hogy annak ellenére, hogy a nyugdíjfizetés után két héttel már sokuknál üres a házipénztár és egy-egy bevásárláskor nem hisznek a szemüknek, hogy az a kis semmiség mekkora hányadát viszi el a havi keretüknek, amit a kosarukba tettek, a kormány -jelentsen ez bárkit-mit is- nem feledkezik meg róluk.

No para, gondolunk rátok!

„Nyugdíjemelésről tárgyaltunk a Gazdasági Kabineten.

  • Novemberben nyugdíjprémiumot és nyugdíj-kiegészítést fizettünk.
  • Januártól újabb nyugdíjemelés várható.
  • Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj.”

… és láss csodát: követői hálásak és áldják e nevét!

Azt, hogy erőteljes moderálás eredménye-e, vagy tényleg ennyire hiszékenyek lennének a kormányban hívő nyugdíjaskorúak, nem lehet tudni, mindenesetre a kommentek döntő többsége ilyen volt:

„Bízunk Önben Miniszter úr !”

„Köszönjük hogy gondolnak ránk !”

„Köszönjük. A nyugdíjasok zöme aktív kereső koru(n)kban kénytelen volt szűkölködni. (A gyerekkorban is) Nyugdíjas korunkban szeretnénk már nem szűkösen beosztva élni.., mielőtt meghalunk.” „Gratulálunk Varga Mihály pénzügyminiszter úrnak Istentől gazdagon megáldott jó egészséget kívánunk köszöntjük szépen szeretettel!”

„Köszönöm szépen. Jól esik a gondoskodásuk”

„Köszönjük szépen hogy mindig gondolnak a nyugdijasokra! A legjobb helyre megy a segítség!!!”

„Miniszter úr! Tovabbi sikereket kivanok és szãmunkra, kedvező döntésekért szurkolunk! Köszönet èrte!”

Azért elvétve akad másféle is:

„Ez nem emelés csak az értékcsökkenés csökkentése. Majd ha a 20%-os inflációt duplán fogjátok követni akkor emelés”

„Az mind p.csa amit adtok, főleg a kisnyugdíjasoknak !”

„Nagyszerű. No és mikor kapjuk meg a 2010-2021 között visszatartott 13. havi nyugdíjat ? Amit -ugye- „Gyurcsány elvett”, na da el is vitte magával az Apró-villába ?”

„Tisztelt Miniszter Úr Önök szerint igazságos a százalékos nyugdij emelés ? Az országban sok olyan nyugdijas van aki ledolgozta a 40 évet , kevés a nyugdija .Megértem kevesebb nyugdijjárulékot fizetett be utána a munkaadója .De az infláció minden ember számára egyforma , akkor a nyugdijemelés miért nem minden ember számára egyenlő összegű ? Az áremelkedés minden ember számára egyforma .Nemtartozom az ellenzékhez , de sok nyugdijas szerint igazságtalan a százalékos nyugdij emelés .”

„Én mindig a Fideszre szavaztam, de már gyűlölöm őket !”

„Istenem! Mekkora a sötétség! 🐑🐑🐑 10 e Ft nyugdíjprémiumot utalni szégyen gyalázat! Ennyit magatoknak is!!! Csak szólok, nem libsi vagyok, de hányinger ami itt van!”

„Mit köszön a sok agyhalott? A 20%-os inflációt, meg hogy kap egy kis zsiroskenyérre való korrekciót? Ja bocs , 22%”