Varga Zoltán: 2018-ra egy megalomán diktátor Jézuskája lettünk

Vége az ünnepeknek, én meg itt üldögélek a télapós alsógatyámban. Eddig a karácsonyfa alatt volt, ma végre magamra rángathattam. Nekem – többek között – ezt hozta a Jézuska. Az én Jézuskám! Nem lötyög, nem szorít, kellően kiemeli azt, ami amúgy föld fele gravitálna. Szóval királyul áll! Úgy saccolom, nagyjából kétezerbe kerülhetett.

Éppen itt volt az ideje, hogy kipróbáljam.

Én ebben üldögélek, Orbán meg a vadiúj repülőjében. Ő azt próbálta ki. Meg a várát. Neki – többek között – ezeket hozta a Jézuska. Nekem meglepi volt. Neki biztosan nem. A várat is, a repülőt is ő rendelte. A vár, amit utoljára a törökök, most ő foglalt el, – aranytapétástul, márványostul, bombabiztos lakosztályostul belekerült vagy 40 milliárdba. Ebből csak az irodája volt vagy 4 milliárd. A másik „kariaji” meg egy repülő. Egy másik, még az előző három mellé. Egy fehér, mert az jól megy a Karmelita-kolostor, az új irodája enteriőrjéhez.

Orbán bevette a Palotanegyedet, olvassa, mit lehet január 1-e után és főleg, hogy mit nem, a Várban!

A Dassault Falcon 7X tényleg pöpec karácsonyi meglepi, nagyjából 40 millió dollárba kerül. Akarnak számolgatni? Nagyjából 270 forint egy dollár, de ezt NE szorozzák meg a gép árával, mert én rég megtettem! 10 800 000 000 Forint! Baj van a nullákkal? Hagyják a csodába! Azért, hogy Orbán „karifája” alá kerülhessen a cucc, cca. 11 milliárd forintot kellett a Jézuskának kicsengetni! Fogták? Már a szék karfáját, mielőtt el nem ájulnának! A szerény, plebejus, népéért élő Kedves Vezető, a Jézuska helyett álmodta meg ezeket az ajándékokat magának. Emlékszünk még az ezredfordulós Orbán-szlogenre? „Merjünk nagyot álmodni!”

Most nagyon nagyot mert! Kurva nagyot!

MERT NEM! Orbán nem egy télapós alsógatyában üldögélve repült el valamelyik menetrendszerű járattal Brazíliába, ahol éppen a világ futóbolond diktátorai tartanak seregszemlét, és ahol ő is ott páváskodik az első sorban! És nem is egy szimpla irodába fog hazatérni, miután kipróbálta a karácsonyi ajándékát, a luxus-luxusát, egy olyan gépet, ami gyorsabb, mint egy átlagos vadászgép, magasabban száll, mint az orosz armada, és ráadásként egyhúztomban átrepüli az óceánt is, hosszába-keresztbe. Nem az eddigi focipálya méretű „szerény” irodájában fog elmerengeni újabb fasza stadionok tervei fölött, mert azt kinőtte. Hanem a várba!

Egy beteg nemzet, beteg vezetője – és leszarom, hogy ilyet nem lehet írni, merthogy ilyet normális körülmények között ember nem ír le. Miről beszélünk? Rég nem normális körülöttünk semmi és senki. Akkor meg? Az és kész! – valami nagyon elszabadult a fejében! De ez nem az ő szégyene, nem az ő kínja, keresztje, hanem a mienk!

Az enyém, a télapós alsógatyámban, a tied, aki fogcsikorgatva gyűjtött, hogy a karácsonyi ünnepek alatt kicsit jól érezze magát, és lehet, hónapokig fogod nyögni a karácsonyi vacsora, készülődés, ajándékok árát.
A MIÉNK, B@SSZA MEG! TÍZMILLIÓ MAGYARÉ, AKIK 2018-ra EGY BETEG, MEGALOMÁN DIKTÁTOR JÉZUSKÁJA LETTÜNK.

Utóirat: És nehogy azt higgye senki, hogy ezzel vége! Mert az álom, az övé, a beteges, és a mienk, a szürreális, folytatódni fog! A rémálmok már ilyenek. Nehéz belőlük felébredni! A vár, a repülők mellé kell majd a korona is (egy vár király nélkül nem vár!) a gyerekeknek (emlékeznek? Három szoba, három gyerek, négy kerék? Ezt a szlogent átírta rég, egy beteg törpe, az őrület) minisztériumok, repülők. Mi meg jó Jézuska módjára csak hordjuk-hordjuk majd az országot, az életünket az Orbán család karifája alá. …..Hacsak fel nem ébredünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest