Varga Zoltán: Civilizált keresztények vagyunk! Nálunk elképzelhetetlen a felbecsülhetetlen értékű műemlékek ágyúzása. Mi lefestjük őket!

Emlékeznek a tálibokra? Persze-hogy! Muszáj! Azért is mert – ugye – az iszlám ellen nálunk, civilizált európai keresztény – nem röhög! Se a civilizálton, se az európain, se a keresztényen! – országként majdhogynem állami hajtóvadászat folyik.

Naaa! Mondják már, hogy beugrott!

Dehogynem! Nagy, kék, hányingerkeltő plakátok minden sarkon, vagy százmilliárdért!

“Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat!”

Megvan? Értem itt a csóró, migráns részét az iszlámnak, mert a gazdagokkal semmi baj addig, amíg pártunk és kormányunk prime ministerének rendben odacsúsztatják a baksist.

Szóval a tálibok!

Általában fundamentalistáknak írják őket. Elvileg – mondom elvileg! – nincs velük gond, hiszen a fundamentalizmus nem más, mint visszatérés egy (politikai, vallási) eszme, tanítás eredeti alapjaihoz. Állítólag – mondom állítólag! – ez nagyon bölcs, kedves és emberi dolog. Azt elfelejtik hozzátenni, hogy az is lehet. De nem az!

Annyira nem, hogy például én minden elvakult vallási tébolyban szenvedőtől tartok egy kicsit. Szinte teljesen mindegy, milyen vallásról-politikáról van szó. MEGISMÉTLEM: TELJESEN MINDEGY! Ha már fundamentalista a szentem, annak bármilyen más defektje is lehet. És általában van is! Szerintem! (fenyegető üzeneteket, anyázásokat, kommunistázást, kéretik a postafiókomba küldeni. Köszönöm!) Na, ezt is megbeszéltük!

Hol tartottam? Ja! A tálibok!

Ők azok, akiknek vezetője, Omar Molla 2001-ben, vallási tébolyában harcot hirdetett a bálványimádás ellen. Ágyúval lőttek szét mindent, ami a civilizációt, kultúrát jelentette! Köztük a bamijáni Buddha-szobrokat. Mit mondhat erre egy civilizált, európai? Állatok, akik ilyenre vetemednek! ÁLLATOK!

Még szerencse, hogy mi egy civilizált, európai országban élünk! Hogy a mi kultúránk egyetemes emberi értékeken alapszik. Hogy itt elképzelhetetlen az, hogy ágyúval lőjék szét a műemlékeket!

Az igaz ugyan, hogy nekünk is lett mára fundamentalista, vallási-politikai vezetőnk, Orbán Viktor nagy’s úr személyében! Az igaz! Meg az is, hogy tébolyában – itt mindenki döntse el maga: vallási, vagy szimplán mentális tébolyról beszélünk – szent háborút hirdetett ő is, csak nem bálványok, hanem egy hétezer kilométerre élő, 89 éves, idős bácsi, Soros György ellen.

Az is igaz, hogy nálunk elképzelhetetlen, a felbecsülhetetlen értékű műemlékek ágyúzása.

fotó: facebook

Egyrészt, tudomásom szerint, nincs (működőképes) ágyúja szeretett fundamentalista vezetőnknek. Ugyan A7 Audiból, és ilyen-olyan, meccsrejáró luxus repülőkből van készleten bőven, de azokkal lőni meg nehézkes. Másrészt nagyon hülyén adná ki magát, ha vallási vezetőnk, vadiúj várbeli kis kecója, amit vagy 26 milliárdért most újítottunk fel neki, tele lenne ágyú ütötte lyukakkal!

Szóval nem ágyúzzuk szét a műemlékeinket, freskóinkat, mert abból a mi Kedves Vezetőnknek építünk puritán dolgozószobát. Szép ablakokat vágunk rajtuk, levakoljuk-falazzuk-meszeljük az egészet. Négymilliárdért!

A tébolyult, fanatikus fundamentalisták csak a Közel-Keleten tüntetik el ágyúval a kultúra, a civilizáció nyomait. Ez Magyarországon elképzelhetetlen! Nálunk levakolják!

Mert mi civilizált, európai keresztények vagyunk! Mondtam már! NEM RÖHÖG!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük