Varga Zoltán: Gané egy este volt… – Hiába na, 56 az mégis csak ’56

Persze eldurrant néhányszáz petárda, meg Lőrinc is, eszem a kis szívét, jó srác az, kár, hogy a vegetatív idegrendszerén kívül más nem üzemel nála. Mondjuk, minek is más neki? Mi szükség lenne rá? Enni-inni tökéletesen tud, aláírni volt pokoli nehéz betanítani, de abszolválta azt is.

Szóval Lőrinc is hozott piát

Vegyespálinkát. Büdös, mint a hónapos gumicsizma, meg hányásíze van, de ezt szokta meg. Így nem azt a hülye ötvenéves Chivas Regalt kellett vedelni, ami a Tóni mániája, és amit Londonból hozatott néhány tucat hordóval, a nemkormányzati gépekkel. Az se normális, mióta van Cilike. Ráaggatna mindent arra a libára. Lassan több műanyag van a nőben, mint a Trabantban volt. A Kedves Vezető nem szereti Cilikét. Egy asszonynak tudnia kell, hol van dolga. A konyhában. Nézzék meg a sajátját. Az tudja hol a helye. Négylépésre az ura mögött.

Ötvenhat éves lett….

Tavaly azt gondolta, a következőt már Brüsszelben, a főtéren ünnepli. Európa uraként. Akkor még minden olyan egyszerűnek tűnt. A K. Vezető, a többi náci tesó kontinens-szerte, majd ők megmutatják ennek a liberális, szabadságszerető bandának. De ez el lett cseszve! Hol van az a félnótás bagázs? A szemétben. Mit csinált ez a lökött európai nép? Kidobta őket? Pedig hányszor elmondta nekik! hányszor. Vegyék meg azt a nyomorult médiát, ott van a Pecina, aki neki is elbótolta, majd az oroszok iifizetik. De ezek nem normálisak. Egyedül az osztrák szabadságpártos cimbi vette őt komolyan. Az meg nem berúgott mint állat. Rámászott arra a muszka kis ribancra, vagy tucatnyi titkosszolga meg röhögve filmezte a másik szobából, pattogatott kukoricát zabálva, mint valami moziban, és el is köpte az egészet. Egy dugásért basszus! Egy kóbor numeráért!

Áhhh! Hát ne igyon az ember?

Vége. Soha nem gondolta volna, hogy egyszer ez lesz. Szar egy világ. Az isten pénzét elverte a rohadt kampányra, Rogánék vért pisáltak, hogy a pórnép fejébe beszereljék a nem létező migrácsokat, de kakukk. Még ő sem hozta a kötelezőt. Hol van itt kétharmad? Hol? Sehol! Mikor lesz így Európa ura? Mikor? Soha!

Persze a várban ott volt mindenki, hogy vigasztalja. Hogy nincs itt gond. Meg majd lesz még a fejeden a korona, kedves gazdám…igen, mert mondta nekik, hogy egymást közt ne kedvesvezetőzzék. Elég, ha gazdámnak szólítják. Így mégis bensőségesebb, nem?

A lakájok suhantak, az asszonyok a főzésről beszélgettek szerényen, kivéve Cilikét, aki az új melleit, meg a fogait mutogatta. Szerintem kicsit túltolták a dolgot. Mellileg, meg fogilag is. Ekkora fogakat ilyen kis szájban még nem láttam. Ez valami orvosi bravúr, vagy mi?

De az a baj, hogy az évek nem múltak el nyomtalanul

Hiába a rabolt cucc, a szép repülők – tényleg szólni kell majd a fiúknak, hogy fessék át azt a randa szürkét, Ráhelke szerint jobb lenne valami vidámabb szín, meg néhány nagy pipacs a szárnyára. Az unokák miatt. – a vár…a vár különben jó ötlet volt. Ha lesz még jövőre, lezáratja az egészet. Odaköltöznek a puják is, lesz majd nagy homokozójuk a Széchenyi Könyvtár helyén. Minek ide az? Ki az, aki olvas még mordorföldön? Legfeljebb a család milliárdjait, de azt meg átpörgetik a bakjegyszámlálókon, és kész. Le kell zárni a várat és punktum. A szájtáti tömeg ne bámészkodjon. Dolgozzanak!

Ha nem iszik depis. Ha iszik – márpedig iszik – akkor meg előjönnek a démonok

Most meg inni kellett, mert ezt a hetet valahogy felejteni kell. Brüsszelben talán a portás seg…hoppá! Nem beszélünk randán!…a pedellus valagát nem kellett kipuccantania, hátha megbocsájtanának neki a szemét Wéberék. Gondolta is, most nem szívesen lakna a saját szájában. Egy fertő, ami ott lehet. Így iszik. Hátha jobb lesz. De nem lesz. Tudják! A démonok. Itt vannak. Ráadásul a másnap a legszarabb.

Az ébredés….

Mondják, ötvenhat évesen onnan lehet még tudni, hogy élünk, ha fáj valahol. Az a helyzet, a Kedves Vezetőnek most nem valahol fáj. Mindenhol. Ezért a szép vagdalthús-szerű ábrázat. Megjegyezném, csak úgy miheztartás végett, Hitler sem nézett ki valami jól ötvenhat évesen.

Most mit mondjak? Boldog születésnapot Kedves Vezető? Ezt azért mégsem. Talán annyit: remélem nem hányta össze a várat a szülinapi buliján, bárhogy is alakult, mert arra még szükségünk lesz.

 

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük