Varga Zoltán: Ismerik Nagys’ Rogánné Cilikét, nem? Ahogy mondani szokás, a rút kisliba, aki mára kikupálódott. Jó nagy liba lett….

Este véletlenül ott ragadtam “azon” a csatornán. Valóban az. Csatorna. Tele mindenféle undorító politikai végtermékkel. Azon a csatornán, amit Józsibá, a szomszéd, csak csigatévének nevez, és amiről ma már tudjuk, hogy a boldogemlékezetű Vajna András György parókakészítőnek köze nem volt az egészhez.

Hogy 2016-ban, fű alatt – hogy máshogy? – egy cinkotai, hatvanas éveiben járó üzletasszony(?) háziasszony(?) vette(?) szerezte(?) kapta(?) meg. Rohaggyak meg, ha nem tudtam, hogy ez lesz. Rohaggyak meg!

De komolyan!

Mondjuk én Kósa mamára tippeltem, hogy ő lett az, akire rámutatott a K. vezető duci kis ujja, mikor kisorsolták NER-éknél ki lesz a következő csigatévé-stróman. De, nem! Kati néninek maradtak a disznók. Van abból elég! Na, mindegy! Jó film volt különben, a végén szipogtam is egy kicsit. Ez van. Mint állat, olyan szentimentális vagyok újabban.

Persze ráfogtam a hideg estére, mert Mordorföldön a nők…húbazmeg! Majdnem elrontottam. Majdnem. Asszonyok! Jegyezzem már meg! …asszonyok dolga a picsogás, a kemény férfiak nem könnyeznek. Sallereket adnak és kapnak. Inkább kapnak.

Még az sem nagyon zavart – de nagyon zavart – hogy másodpercenként origo-reklámok villantak fel, gondolom azért, hátha valaki véletlenül olvasná is a másik szennykibocsátót.

Rogán Cecília szép

Szóval ötpercente reklám, és kit látok?

ROGÁN CILIKÉT! Értik? Nagys’ Rogánné feszít, mit feszít, homorít a képernyőn. Mellbedobással, talpig cicanadrágban! Ne kérdezzék! A lófütty tudja, mit reklámoz. Ez nem derült ki, talán soha nem is fog. Ismerik Nagys’ Rogánné Cilikét, nem? Ahogy mondani szokás, a rút kisliba, aki mára kikupálódott. Jó nagy liba lett. Nem tudom, mennyit dolgozhattak rajta, de látszik, hogy minőségi, a drágább (mű)anyag.

Miközben pézsét kerestem – nagyon jó film volt. Nagyon! – azon gondolkoztam, hogy milyen jó is, hogy a K. Vezető nagyon szeretnivaló K. családját darabra ismerjük. Nem is csoda, minden nagy buliban ott vannak. Rendszeresen látjuk őket már a (csiga)tévében, óriásplakátokon, újságokban. Pont, mint Türkmenisztánban, Üzbegisztánban, meg még, vagy tucatnyi őrültekföldjén, a világvége eldugott zugaiban.

Reklámfilm, amiben a Rogán házaspár még kevésbé volt irritáló

A K. Vezető családja, azok barátai, akik mind milliárdosok, és mind médiasztárok

Ők a mi party- és reklámarcaink. Mi őket nyertük. Ráhelke, a Nemzethy-divat nagyasszonya, turizmus-guru, legbefolyásosabb magyar nő – nem nő! Nem! Itt asszonyok vannak. Asszonyok! Mikor tanulom már meg? – asszony. Istvánka, a „lőn világosság” kormányprogram vezetője. Mindenes-milliárdos, Nemzethy-vő.

K. Papa. Aki ugyan ráérő szabadidejében rendszeresen püfölte – esős időben, lehet sokat fájt a könyöke, ezért olyankor állítólag inkább rugdosta – a K. Vezetőt, de nagy mákja van, mert nem kényszermunkát a kőbányában, hanem az egész kőbányát kapta meg.

K. Vezető mögött baktató-poroszkáló, kiegyensúlyozott, boldog, mindig jókedvű (vicc volt! Haha! Tréfa!) Anikó asszony, milliárdos földtulajdonos, akit most celebségben letaszított a trónról Ráhelke. Taknyos zsebkendőket el lehet rakni. Családban maradt, ráadásul az ezüstérem is szépen csillog.
Helikopter, és óriásplakát-imádatáról elhíresült Rogán család, benne Cilike a celeb. Prosztó népnek: nagys’ Rogán Cecília úrasszony.

Minden celebek nagyasszonya, özv.Vajnáné, született P. Timike, aki barinő Cilikével, aki barinője Sarka K.-nak, aki viszont a K. Vezető egyik K. oligarchájának a barinője.

Érdekes! Valahogy pont, mint Észak-Korea alsón,

meg az összes nyomorult, ócska, szánalmas, nevetséges diktatúrácskában, ahol az ügyeletes hibbant teljes családja, a papa, a rokonok, barátok, szeretők, azok szeretői, mind-mind nagyon gazdag, és naná, hogy a hadügy, külügy, pénzügy, bármilyenügy, nagyon hozzáértő vezetői. A náluk is hülyébbek, meg mind tévésztárok. Pfűű! Azért látszik, hogy kicsi és szegény ország vagyunk! Nekünk ezekből is az alja, a zacc jutott.

Egy hozzászólás itt: “Varga Zoltán: Ismerik Nagys’ Rogánné Cilikét, nem? Ahogy mondani szokás, a rút kisliba, aki mára kikupálódott. Jó nagy liba lett….

 • 2019.04.22 - 17:04
  Közvetlen hivatkozás

  EMBER!!!
  Nem tudom kivagy, talán most olvastam elősször írásaidat.
  Nagyon csípem a stílusodat!
  Jó érzés tudni, vannak még olyan újságírók, akik amellett, hogy tehetségesek, kivételes humor érzékkel tudnák írni, nem mellékesen, kiérződik az inteligencia.

  Gratulálok!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük