Polgármester úr! Ön Debrecen legnagyobb multikulturális rendezvényén, azon a Virágkarneválon, ahol számtalan nemzet nyüzsgő, színes forgatagában olvad össze Európa, nem átallotta azt mondani, hogy „Magyarország útját állta a multikulturálisnak nevezett világ prófétáinak.”

Polgármester úr! Tudja-e ön, hogy mit beszél?

Tudja-e, hogy mit adtak a szájába a Fidesz szemellenzős beszédírói? Tudja-e – és most ne is beszéljünk a magyarságunk multikulturalizmusáról, a hét törzsről, a megszámlálhatatlan népről, nemzetségről, akik egybeolvadva itt az elmúlt évezredben a Kárpát-medencében, létrehozták ezt a csodás, sokszínű népet, a magyarságot – szóval tudja-e ön, hogy hol él? Hogy egy olyan város fideszes helytartója, ahol több tízezer külföldi diák koptatja az egyetemi padokat, tökéletes harmóniában a magyar társaikkal együtt? Ahol a „multikulti” természetes közege az itt élőknek?

- Hirdetés -

Polgármester úr!

Ön a saját sikereként könyveli el pl. a BMW-gyár debreceni beruházását, a Krones AG, vagy akár Continental fejlesztéseit. Olyan cégekre büszke, várja tőlük joggal a régió fellendülését, amelyek kizárólag a multikulturalizmus, az önök propagandájában szitokszóként rikácsolt globalizáció, – hogy is fogalmaz? – „prófétáiként”, és mindezek jegyében választották Debrecent beruházásaik céljaként!

A BMV gyártelepítése sokba fáj majd, évekig Ön fizeti a dolgozók bérét!

 

Polgármester úr!

Az augusztus 20-i beszédét hallgatva joggal merül fel az emberben a kérdés: Ura ön önmagának, vagy nem más, mint egy ócska gramofon, ami különösebb értelem nélkül elrecsegi a rádobott lemezt, legyen rajta bármi is?

Miközben büszkén jelenti be egy kizárólag angol nyelvű oktatási intézmény alapkőletételét, tudva-tudja, hogy oda nem a szittya-ősök, Atilla, a hun vezér leszármazottai, sokkal inkább az ön – önök – által (verbálisan) kárhoztatott multikulturalizmus sokszínű világának városunkban letelepedni vágyó „prófétáinak” gyermekei fognak tanulni, aközben a sokszínűség, a szabad munkavállalás, letelepedés, a „multikulturálisnak nevezett világ” ellen uszít? Nem érzi mennyire hazug, mennyire „Fideszes” amit tesz, és ahogy teszi?

De, ha mégis tudatában van szavai értelmének,

akkor még rosszabb! Mert akkor hazug! Hazug minden mondata, gesztusa, és tette, amit – állítólag – Debrecenért tesz! Akkor szánalmas katonája egy még szánalmasabb rendszernek. Egy hazugságra, korrupcióra, uszításra, szemfényvesztésre épült ingatag tákolmány szekértolója!
Polgármester úr! Kérem, válogassa meg a szavait, ha már a beszédíróit nem tudja!

Varga Zoltán
egy multikulturális európai város,
Debrecen lakója

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét