VZ. Orbán és holdudvara számára: Mérhetetlen gazdagság, szabadrablás továbbra is, – vagy: bukás, és törvényszerű számonkérés. A magyar társadalom számára: Zsellérvilág Orbán uradalmában, – vagy: szabad Európa, és Magyar Köztársaság

bl. Milyen eszközeik vannak arra, meggyőzzék a választókat arról, hogy ez lehet az utolsó esély a változtatásra?

VZ. Ismert a magyar médiahelyzet. Orbán és strómanjai kezébe került szinte az írott sajtó egésze, és hasonló sorsra jutott a televízió és a rádió is. Az úgynevezett „közszolgálati”, állami médiumok is nyilvánvaló propagandacélokat szolgálnak. Maradt az online-média, a közösségi oldalak, a személyes találkozások. Ma ismét reneszánszát éli a szamizdat-újságírás, de a Nyomtass te is mozgalom is egyre nagyobb teret hódít. De nem vagyok elkeseredve. Megéltünk már egy rendszerváltozást, ami előtt csak pártlapok létezhettek, állami tévé, rádió és állami propaganda üvöltötte napi huszonnégy órában, hogy amiben élünk, az minden világ legjobbika, és „rohad a nyugat”. Majd minden médiafölény, agymosás ellenére is megbuktak. Így lesz ez most is!

Szavazati jog határon innen és túl

bl. Miért most lépett ki a DK a nyilvánosság elé azzal, hogy a határon túli magyarok ne szavazhassanak?

VZ. Szó sincs róla, hogy most léptünk volna nyilvánosság elé ezzel a kérdéssel. Mindamellett, hogy a programunk, a Sokak Magyarországa program része a kérdés, már évek óta minden lehetőséget megragadunk, hogy elmondhassuk: a magyar állampolgárságtól nem akarunk megfosztani senkit. Azonban nem lehet, hogy olyanok döntsék el, milyen legyen az egészségügy, a nyugdíj, az oktatás, nem szeretnénk, olyanok szavazhassanak a jövőnkről, akik soha nem éltek itt, nem itt fizetnek adót és ezután sem viselik majd szavazatuk következményeit! Fontos számunkra, hogy tudatosítsuk mindenkivel: a Fidesz szirupos magyarságpolitikája nem más, mint sanda szavazatvásárlás! Nem feledhetjük el, a Fidesz 2014-ben a határon túli kettős állampolgárok szavazatával szerzett kétharmadot, és most is erre készül! Elmondhatom, hogy ebben a kérdésben rengetegen támogatnak bennünket olyanok is, akik eddig nem nyilvánítottak véleményt egyetlen más esetben sem. Talán a kérdésre érkező egyre erősebb reakció az, ami reményt nyújt: a társadalmat huzamos ideig becsapni nem lehet. Még a Fidesznek sem!

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét