Varga Zoltán Péter: tragikus éjszaka, 5 újraélesztés

Dunakeszi jobbikos képviselője közel egy éve dolgozik Covid-osztályon. Varga Zoltán Péter saját bőrén tapasztalja nap mint nap a koronavírus borzalmait.

“Borzalmas éjszaka. Öt újraélesztés, 20-as, 30-as, 40-es, oltatlan COVID-os betegek. Érthetetlen, védhetetlen, ezerszer cáfolt ostoba “indoklások” az oltás ellen (“Billgécc.” Tényleg. Ma konkrétan.) azoktól, akik még tudnak beszélni. De mi próbálkozunk. Hét társam és én ma reggel eljöttünk, másik tíz kezdte újra helyettünk.”

Varga Zoltán Péter.

Olyan jó lenne, ha vigyáznál magadra és ránk

Varga Zoltán Péter: “Elég, ha nem akarsz mindenben okosabb lenni. Én sem mondom meg, hogy hogyan tervezz épületet, hogyan taníts irodalmat, vagy hogyan burkolj fürdőszobát. Szerintem nem olyan nagy kérés.”

17 834 az új fertőzött, elhunyt 214 beteg

  • Az elmúlt három napban 17 834  új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 909 998 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 214 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 31 398 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 68 586 főre emelkedett.
  • 3980 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 434-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány

2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít

A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják azon a héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is. A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, az üzemorvosok rendelkezésére bocsájtják az igényelt mennyiségű oltóanyagot.

Az oltási akcióhét során az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el és oltásuk érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasoljuk akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

További részletek: koronavirus.gov.hu .

-vette észre a bejegyzés a Respublika.

Kapcsolódó

Dr. Falus Ferenc a negyedik oltásról – reggeli villáminterjú

Varga Zoltán

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük