FRISSÍTVE!!! Ismét verik Varjú Lászlót! MTVA épületéből adott interjút a Városi Kurírnak

Tegnap este óta több alkalommal és személlyel szemben is alapvető képviselői jogokat sértett az MTVA vezetése. Kezdődött azzal, hogy Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselőre úgy vágták rá az ajtót, hogy elesett és majdnem eltört a térdcsontja. A folytatásról a szintén “megrángatott” Varju László segítségével számolunk be, aki interjút adott nekünk.

 

 

https://www.facebook.com/dk365/videos/1863610053761813/

https://www.facebook.com/dk.varju/videos/1697381730366563/

 

Nem atombomba  csak egy petíció

-Képviselő úr, hogy érzi magát azok után, hogy alaposan megrángatták a ház biztonsági emberei?

-Köszönöm, most már jól. Van rajtam ugyan némi zúzódás, kék folt itt meg ott, de túlélem.

-Gondolom látlelet azért vetet.

-Dehogy ,elég lesz nekik arról a bűncselekményről számot adni, amit Hadházy Ákossal és Szél Bernadettel szemben elkövettek, amikor erőszakkal kirakták őket az épületből, holott egy országgyűlési képviselőnek jogában áll bármelyik közintézményben ott lenni. Amikor tegnap ideérkeztünk, ezért is jutottunk be, hiszen a rendőrök utat nyitottak nekünk. Erről szól a képviselői jogállásról szóló törvény.

Mi most újra a sajtószabadságért küzdünk

-Ön mikor bántalmazták?

-Amikor be akartunk menni a stúdióba, hogy felolvassuk a mindössze öt pontból álló petíciónkat.

-Miért olyan fontos ez? Facebookkon már többen látták, mint ahányan a közmédiát “fogyasztják”.

-Ez igaz, ám fel kell hívnunk a figyelmet ara, hogy egyetlen kormányzó párt, vagy erő sem sajátíthatja ki a közmédiát. Az ellenzék hangját is közvetíteniük kell és nem csak udvari szócsőként működni. Mi most újra a sajtószabadságért küzdünk. Sok minden történt máig az elmúlt hétfőn kezdődött tüntetéssorozatban. Azt is érdemes észrevenni, hogy az elmúlt nap és főleg éjszaka, mint egy kvázi csapatépítő tréning zajlott, úgyhogy alighanem sikeresen leraktuk egy hosszabb együttműködés alapjait.

Ebben persze bármennyire is politikai-eufemizmusnak tűnik, nagy szerepet játszott mindaz, amit a kormány április óta megengedett magának. Szinte látható volt, ahogy centiméterről centiméterre kovácsolják maguk ellen egy tömbbé az ellenzéket. Persze az a “tömb” még nem kész, de jó úton haladunk az egység felé, hiszen legalább egy kérdésben, abban, hogy elfogadhatatlannak ítéljük  a rabszolgatörvényt,  kialakult a véleményazonosság. Az ország  karácsonyfája alá nyugodtan betehetjük azt a nem kis eredményt, hogy az együttműködés megalapozva.

Menekülnek előlünk a saját épületükben

-Ön hosszú ideig a ház egy másik helyszínén a többiektől elzárva “vívta partizánharcát”.

-Igen, én itt vagyok egy szerkesztőségi szoba előtt, ahol alighanem megunták, hogy most már látszik az arcuk is azoknak, akik nap mint nap a híreket hamisítják, így mire visszaértem, kiürítették termet. Azért ez akár vicces is lehetne, ha nem lenne ennyire tragikus. Menekülnek előlünk a saját épületükben. De visszatérve a fontos dolgokra, tüntetés ma is lesz, előtte azonban még lezajlik egy házbizottsági ülés a parlamentben, ahol a hatalomnak, és nevezetesen Kövér Lászlónak színt kell vallania, hogy az elnyomó, hírhamisító, arrogáns  kormány kiszolgálóit támogatja-e, vagy megvédi tőlük az országgyűlési képviselők jogait. Ha ugyanis azt támogatja, hogy nem kell beszámolnia egy közintézménynek, ha a képviselők erre szólítják fel, az elárulása a demokráciának.

Előzmény

Varju László képviselőt biztonsági őrök verik az MTVA-ben!

 

 

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük