Varjútámadás a Füvészkert utcában - Városi Kurír

Sorting by

×

Varjútámadás a Füvészkert utcában

Május 31-én korán reggel órákon át tartották rettegésben a varjak a Füvészkert utcán munkába igyekvőket. Kisebb sérülés is esett, s végül a közelben dolgozó mélyépítő munkásoknak sikerült megoldaniuk a helyzetet.

Hirdetés

Már reggel hatkor elkezdődött a varjak keringése, ideges ide-odarepkedése a Füvészkert utca Práter utca felé eső szakaszán

A hangokat hallva először úgy tűnhetett, mintha eltévedt vadkacsák hápogtak volna keservesen, de amikor lecsaptak a járókelőkre a tetőről, nyilvánvalóvá vált, hogy varjak kárognak szokatlan módon.

A Füvészkert utcában nemrég fejeződött be a távfűtővezeték cseréje, a munkálatok most az utca végén, a Práter utcában folytatódnak.

A munkások fedezték fel, hogy egy fészekből kiesett fiókát védelmeznek a varjak

A varjak a sarki ház tetején gyülekeztek, onnan figyelték az utcát, és amint feltűnt valaki, körözni kezdtek a közelében, amikor pedig a rejtőző fióka közelébe ért, támadásba lendültek, fenyegetően rárepültek, van, akibe bele is kaptak.

Sokáig nem lehetett tudni, hogy miért is támadnak, mert nem mindig ugyanott köröztek.

A Práter utcán, a gépek köré gyűlt munkásoknak lett olna még egy kis dolga a Füvészkert utcában, ahol már ismét autók parkolnak, és őket is támadás érte, amikor odamentek.

Egyikük meg is sérült a fején, mert egy varjú háromszor is keményen odakoppintott

A csőre felsértette a fejbőrt, kicsit vérzett is, jókora ütést kapott. Mint mondta, belehalni nem lehet, de ijesztő nagyon és fáj rendesen.

Ők fedezték fel, hogy a fióka a parkoló kocsik között bujkál, zavarodottan járkál. A varjak felülről pontosan követték, hol van éppen, ezért céltudatosan csaptak le, amikor valaki a közelébe ért. Végül az egyik fiatal építőmunkás rászánta magát, hogy megfogja a fiókát, és biztonságba helyezze.

Először ő is hajadonfőtt indult neki, de a varjak hamar visszakergették, másodjára már munkavédelmi sisakban indult neki

A fiókvarjú éppen a kerítésnek támasztott építési kordon alá húzódott, így a fiatalember meg tudta fogni. A varjak feszülten figyelték, s amint elindult vele a Práter utca felé, azonnal rárepültek iszonyú károgással. Végül a fiókát kirakták a lakótelepi házak közti füves területre, és a varjak elhagyták a Füvészkert utcát. Egy ideig még hallani lehetett a károgásukat, de egyszer csak elnémultak, a helyzet rendeződött tehát.

A madárszakértő szerinta fiókákat meg lehet fogni, amíg biztonságba nem helyezzük őket, emiatt nem hagyják magára a szülei, mert a madaraknak nincs jó szaglásuk.

Itt olvashatnak többet a madártámadásokról a Madártani Intézet oldalán.

Forrás: jozsefvarosiujsag.hu

A Lidlben a begőzölt biztonsági őr megvert egy vásárlót

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.