Varsói melódia

Egy fiú és egy lány egymásba szeretnek. Lehetne szokványos történet. A fiú azonban szovjet háborús hős, a lány pedig egy Moszkvában tanuló lengyel egyetemista. A szerelem magában is bonyolult, s ha még a politika is beleszól! Ez a szerelem ugyanis az ötvenes évek Szovjetuniójában szökken szárba, amikor egy ilyen házasság nem jöhet létre.

Húsz év múlva

Hiába tehát az erős érzelmek, elválnak egymástól és csak tíz évvel később – amikor már mindketten házasok – találkoznak újra. A viharos egymásra találást azonban az élet – saját döntéseik – nem támogatja. Eltelik újabb tíz év, amikor megint egymásra találnak. Vajon fellángolhat-e még ez a szerelem, működhet-e hosszú távon ez a kapcsolat?

Leonyid Zorin 1967-es művét – a hetvenes évek legendás párosa, Sztankay István és Törőcsik Mari után – ezúttal Tompos Kátya és Adorjáni Bálint személyesíti meg, érzékenyen, temperamentumosan, humorral.

Előbbi egy gyönyörűen előadott, lírai énekkel is elvarázsolja a nézőket. Szép előadás örök emberi érzelmekről, dilemmákról.

Rendező: Kocsis Gergely

Az Orlai Produkció előadása a Hatszín Teátrumban látható (VI. Jókai u.6.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük