Vas Kata Blanka ötödik a terepkerékpáros vk-sorozat második versenyén

Vas Kata Blanka ötödik lett vasárnap a terepkerékpáros (cyclocross) világkupa-sorozat második állomásán.

A velo.hu beszámolója szerint a belgiumi Namurban rendezett viadalon az U23-as rangsorban éllovas magyar kerekes az első sorból rajtolhatott, és végül a győztestől bő másfél perccel lemaradva ért célba ötödikként.

Vas Kata Blanka remekül kapta el a startot, az első kör közepéig tartotta is vezető pozícióját, ám nem sokkal később, a pálya egyik legnehezebb, nedves, csúszós, saras lejtmenetében elesett.

Blanka gyorsan felpattant

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy gyorsan felpattant és tudta folytatta a viadalt. Denise Betsema (Pauwels Suazen-Bingoal) vette át a kezdeményezést, aki hamar tíz másodperc feletti előnyt épített fel.

Hozzá ért fel a második körben Lucinda Brand (Telenet-Baloise Lions), őket Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Fenix) és Clara Honsinger (USA) üldözte, az ő tempójukat próbálta tartani Blanka.

A táv felénél Brand faképnél hagyta riválisait,

minek következtében hamar világossá vált, hogy a mögötte csatázók immáron csak a második helyet vehetik célba. Brand kiválóan versenyezve, az elmúlt hét évet tekintve már hatodszor nyerte meg a namuri viadalt, mögötte az amerikai Honsinger lett a második, míg Betsema a harmadik.

>>> Friss hírek >>>

Vas Kata Blanka remekül helyt állva, bő másfél perces hátránnyal az előkelő ötödik helyen zárt

A világkupa összetettjében az eddigi mindkét fordulót megnyerő Brand vezet, Blanka a negyedik

Blanka az első állomáson, a csehországi Táborban november végén a negyedik helyen végzett, és két verseny után az összetett negyedik pozíciójában áll a felnőtteknél, míg korosztályában az első.

A szakág viadalait ősszel és télen rendezik néhány kilométer hosszú körpályákon, amelyek földutakon, füves területeken és aszfalton, továbbá különböző mesterséges és látványos akadályokon keresztül haladnak.

Forrás: MTI/Velo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük