Vásárhelyi Mária a Donáth család és az evangélikus szeretetház tisztességéről

A Gaudiopolis idősek otthonát működtető alapítvány kuratóriumának megalakulása óta tagja voltam. Így közelről nézhettem végig azt a hosszú, áldozatos és gyakran küzdelmes utat, amelyt Donáth László végigjárt, amíg az otthon felépült.

Utána pedig nyomon követhettem, ahogy az otthon megtelt lakókkal, és mindig jóleső érzés fogott el, amikor a folyosókon végigmenve láttam, hogy itt valóban olyan otthonra lelnek az idekerülő idősek, amelyben igazán méltó módon tölthetik el életük utolsó éveit. Tapintható volt a biztonság, a nyugalom, a gondoskodás és a szeretet.

Valahányszor Donáth Lacival sétáltunk az épületben,

minden ott lakó idős emberhez, akivel összetalálkoztunk, volt egy jó szava, és láttam az idős emberek tekintetében a hálát és a szeretet. Bár Lacit lényegében születése óta ismerem, két évet együtt töltöttünk a romániai száműzetésben, és a szüleink életük végéig elválaszthatatlan barátok voltak, olyannyira, hogy Donáth Ferencet édesapám búcsúztatta, tehát jól ismerem őt, mégis lenyűgözött az az odaadás és ügyszeretet, amivel felépítette és működteti a Gaudiopolist. Mások maguknak és családtagjaiknak gyűjtenek házra, autóra, anyagi javakra, ő pedig az elmúlt évtizedet annak szentelte, hogy létrehozzon egy intézményt, ahol korábban számára ismeretlen emberek méltó módon tölthetik el utolsó éveiket.

fotó: evangelikus.hu

Lehet, hogy ez mások számára mellékes szempont,

én mégsem tudok napirendre térni afelett sem, hogy a Donáth család elleni, aljas, hazug, mocskos lejárató kampány, hogyan dúlhatja fel, annak a rengeteg szeretettel és gondoskodással felépített intézménynek az életét, ahol 90 idős ember él, és annak a sokszor 90 családtagnak, akik nyugodt szívvel léptek be és hagyták el a Gaudiopolist, amikor hozzátartozójukat meglátogatták.

Mert persze nyilván közülük mindenki tudja,

hogy amit állítanak az intézmény vezetőjéről, az szemen szedett hazugság, de mégis fröccsen sár, és mindenkit bemocskol. Apák és fiúk, apák és lányok, fiúk és apák, lányok és anyák, és még ezer variáció, ahogyan a lakájmédia megpróbál lejáratni tisztességes, becsületes embereket csak azért, mert próbálnak tenni valamit Magyarország tönkretétele, a társadalom maradék szöveteinek szétszakítása, lezüllesztése ellen.

Anna Julia Donath azért lett ellenség, mert okosan, tehetségesen és hatékonyan lépett fel a zsarnoksággal és elnyomással szemben, és mivel rajta nem találtak fogást (ezek szerint még a Volt Fesztiválon sem múlatta az időt, vagy csak a pribékek nem találtak erre utaló nyomot) hát célkeresztbe helyezték az apját és az intézményt, amelyet ő vezet.

És ilyenkor nem számít a “szent család”,

nem számít a sikeres intézmény, csak a bosszúállás, a megfélemlítés, az ellenség verbális kivégzése a fontos. Nyilvánvalóan hamisított levélből, lefizetett áldozatokból és szemtanúkból, átlátszó gyanúsítgatásokból és sejtetésekből építgetik a hazugságok katedrálisát a kormány médiapribékjei. Bízom benne, hogy most,

Anna Julia Donath szánalmasan kreált, abszurd “molesztálási ügyével” túltolták a biciklit, és ez azok szemében is hitelteleníti a lejáratókampányt, akik esetleg elbizonytalanodtak. De tudnunk kell, hogy a zsarnok és lakájai számára az ellenség tönkretétele érdekében semmi sem túl nagy ár.

És azzal is tisztában kell lennünk, hogy bárki sorra kerülhet

Elég egy felemelt tekintet, egy kritikus mondat és bárki a célkeresztbe kerülhet. Ezzel szemben számunkra a védelmet csak a szolidaritás és az ellenállás jelentheti.

Forrás

7 hozzászólás

 • 2019.08.18 - 13:13
  Közvetlen hivatkozás

  Soha nem hittem olyan _fideSS, KDNP, önmaguk jogán hülye-médiákban, amelyek egyre-másra a göbbelsi módszerekkel hazudtolják meg az “újságírói” alapelveket.Aki a történelmet kicsit is ismeri,tudja hova vezet (sajnos egyre kevesebben ismerik,pláne az összefüggéseket).Ha még fizikailag kevés politikai gyilkosság történik hazánkban,a karaktergyilkosságok is gyilkosságok.A “kabátlopásos esetek” kismiskák a fideszes módszerekhez és “nagyszerűen” befolyásolják a tudatlan, vagy a gyűlöletbe már belekövesedett embereket.Ha egy országban nem érvényesülnek az erkölcsi alapértékek,ha a -fidesz, kdnp által hirdetett-ÁLKERESZTÉNY elvek hazug tettekkel erősődnek ,az-az ország elveszik !

  Válasz
 • 2019.08.18 - 16:09
  Közvetlen hivatkozás

  Nincs azaz igazság,ami el tuja takarni a hazugságot.
  Annál szörmyűbb nincs, amikor kidől a szárazkolbász kerítés…
  Kósáné Kovács Magdát idézném:
  ” … nem elég tisztességesnek lenni,
  annak is kell látszani….”
  De a dolgok legtöbbször azok, aminek látszanak.

  Válasz
  • 2019.08.20 - 11:11
   Közvetlen hivatkozás

   sokszor idézte ezt Lendvay Ildikó is. Egy biztos, hogy az aki be és feljelentette személy szerint most Donáth urat az ugyan annyira felelős a szavaiért, mint anno egy színésznő aki 20 évvel ezelőtti állítólagos történésekkel illetett egy rendezőt. Mindenki a saját szavaiért és tetteiért felelős. Donáth Anna nagyszerű iskolákban tanulhatott és nem lépett Apja nyomdokába és nem az MSZP ben kezdett politizálni- hanem egy portest pártban a Momentumban, akik első perctől kinyilvánították, hogy sem az MSZP sem a FIDESZ értékrendjét és sem akarják befogadni és nem követik a politikai vonalat. Könnyen írunk ilyen olyan módszerekkel- holott találkoztunk már ilyenekkel, csak akkor nem szóltunk . Kár. Sok év után újra olvastam Szepes Mária jó húsz évvel ezelőtti cikkeit tartalmazó könyvet- oh miért ez a sok azonosság?és miért nem tanulunk

   Válasz
 • 2019.08.18 - 17:09
  Közvetlen hivatkozás

  Ha olyan nagyon tisztességes ember lenne nem lett volna több cikluson keresztül országgyülési képviselö. Mert ugye miután megtapasztalta, hogy mit müvelnek, tisztességes ember nem marad közöttük. Vagy , aki a korpa közé keveredik azt megeszik a disznok! Tartok tölle, hohy Donáth urral az utobbi történt

  Válasz
 • 2019.08.18 - 20:45
  Közvetlen hivatkozás

  Azért szólhatna a nagytiszteletű úr a kedves kislányának, hogy Isten ajándékát a kisgyermeket, a csirazo kis életét nem botmixerrel kell elpusztitani. Ezzel nem szabad még viccelni sem

  Válasz
 • 2021.06.04 - 15:02
  Közvetlen hivatkozás

  Az egész Orbán rendszert kell felmérni, elemezni. Eljutottak odáig a központosítással, hogy minden hatalom a kezükben van, ezzel utánozzák a külföldi módszert, hogy ha valakit veszélyes ellenségnek tartanak, azt kicsinálják. Mivel EU tagország vagyunk, a méreg, a pisztoly, a börtön nem jöhet eszköznek alkalmasnak, marad a megfigyelés és gyanúba keverés, és mivel a sok információ kártyalap, időnként elő kell húzni és leütni vele egy ellenséget a bástyáról.Vona elég sok pert megnyert a Habony Művek újságcikkeivel való lejáratás során, mindenki vegye elő az újságokat, abban megtalálja az aktuális politikus lefejezését. Odáig mennek a karakter gyilkosságban, hogy a Gyurcsány elleni akcióban már vérszagot lehet felfedezni, szenvedő Krisztust csinálnak a Gyurcsányból, mert az Orbán átmegy Anti Krisztusba. Régen nem akart Gyurcsányból mártírt csinálni, de öregségére akkora a becsvágya és a bosszúja, hogy örökre végezni akar Gyurcsánnyal a hatalom vágya és az erőszakossága miatt.,de ez tőle már egy beteg jelzés, hiszen több millió ember Gyurcsánytól függetlenül csalódott Orbánban, köztük én is, nem akarjuk már elszenvedni tőle a verbális harcot, szeretnénk 75 év béke időben szeretni a másik ember társunkat és tiszteletben lenni vele, újra megélni a szolidaritást, a keresztény érzületet, a lelkiséget, hogy egy nemzet vagyunk. Én ugyan 90-től is vagyok, aki voltam, olyan sokat kellett dolgoznom a 30 év alatt, ami duplának számít a 15 éves korom óta folytatott munkának, mert 4-5 órai napi alvással tartottam fent magam, mert elköteleztem utamat a Jézusi szolgálatra, és ezért tudtam továbbra is humánus maradni, nem volt időm a rossz, negatív jelenségekre vevő lenni, vagy érdek emberré válni. Az én korosztályom még tudja, mi az önzetlen segítség, mit jelent a lelki béke, az öröm, a szolidaritás., és csak ledöbbenünk a pénz szóráson , meg a nagymértékű korrupción, hogy 1 % -os réteg dús gazdag lett mások nyomorából, egy mesterséges tőkés osztály lett sokak pedig elszegényedtek, nem ezért volt a rendszerváltás.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük