Jávor Benedek, a Párbeszéd EP- képviselője, megszerezte az Európai Bizottságtól a magyarországi TAO – sporttámogatási rendszer jóváhagyásának teljes dokumentációját  amiből az derült ki, hogy addig folyhatnak háborítatlanul a százmilliárdok, amíg nem vagyunk tényezők Európában. 
[mnky_ads id=”10551″]

Addig jó, amíg rossz

A TAO -átirányítási program elfogadtatásához az Orbán-kormánynak arról kellett meggyőznie a Bizottságot, hogy a profi sportba áramló közpénz nem fogja jelentősen torzítani az európai sportpiacot. Mivel ez leginkább a focira igaz – ahol tényleg nem vagyunk tényezők –, a magyar fél jellemzően a legtöbb tao-támogatást fölszívó labdarúgással érvelt, a klubszinten kifejezetten erős magyar kézilabdával viszont sosem. A tao-program addig folytatódhat a jelenlegi mederben, amíg a csapataink – mindenekelőtt a fociban – továbbra is eredménytelenek, és a magyar nevelésű játékosok sem jutnak ki az európai piacra.
[mnky_ads id=”10552″]

Orbán focimániájáról ír a Guardian

Vásárhelyi Mária közösségi oldalán adott hangot véleményének:

Akkor tehát mostan az derült ki, hogy a magyar foci nem véletlenül, hanem direkt ilyen [email protected] Hiszen, amint megtudtuk, az EU csak addig nézi el a kormánynak, hogy – amúgy abszolút közösségi normákat sértő módon – tömje a közpénzeket a fociba, amíg az ilyen gyengén teljesít.

Addig tehát, amíg nem zavarja az EU meghatározó országainak köreit. Ám ha a magyar foci egyszer mégis életre kelne és versenyképessé válna Európában, akkor mindjárt kiderülne, hogy nem lehet a közpénzeket számolatlanul odatolni. És gondolom azonmód újabb kötelezettségszegési eljárást indítanának Magyarország ellen, és akkor a magyar adófizetők pénzét az oktatás és egészségügy helyett már nemcsak a foci nyelné el, hanem értelemszerűen a kötelezettségszegési eljárás végén kirótt büntetés is.

A jelenlegi helyzetből kiindulva persze minderre aligha van esély, hiszen a magyar foci éppen olyan züllött, mint maga a NER, és a futball elitet éppen úgy Orbán nevezi ki, mint a gazdasági és kulturális elitet.Ennek megfelelően a teljesítménye is éppen olyan színvonal alatti, mint az egész Orbán-rendszeré. . De most már legalább tudjuk, hogy mindez tudatos döntés eredménye, mivel a NER éppen abban érdekelt, hogy a foci ilyen reménytelen is maradjon, hiszen csak addig működhet közpénz-nyelő automataként. És ezt sajnos akár szimbolikus történetnek is tekinthetjük az Orbán-rendszer és az EU viszonyát tekintve.

Tényleg állítsuk már meg Brüsszelt, de az ellenkező irányból!
[mnky_ads id=”10553″]

Mit kevesell a focista? Autó, lakás, havi nettó két milliós fizetés…

Újabb kormányzati tízmilliárdokat a magyar foci sírgödrébe

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Akkor mire is van a foci? Az eu-us lóvék az eu.t vezetők engedélyével való szétlopására! Tehát, az eu vezetői pont olyan gazemberek mint a hazaiak. Egyik kutya másik eb.

  2. Persze Orbán és a FIDESZ miatt van igy!Nem veszitek észre,hogy már a múlt század 80-as éveinek közepétöl
    leszálló ágban volt a magyar foci!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét