Vásárhelyi Mária: az ember, akinek se jó hírneve, se becsülete nincs, csak egy apósa, aki történetesen a miniszterelnök

Érdekes! A 444.hu szerkesztősége ügyvédi felszólítást kapott, hogy távolítsa el felületéről az írást, melynek címe „Karácsony kézbesítette Tiborcznak a Tiborcz-adó csekkjét”, mivel a cikk alkalmas arra, hogy megsértse Tiborcz becsületéhez, jó hírnevéhez, emberi méltóságához és a névviseléshez fűződő jogát.

Ha az Orbán család ügyvédje

és maga a család is ilyen nyilvánvalóan tisztában van azzal, hogy mások nevének és arcképének illetéktelen felhasználása abból a célból, hogy az érintettet rossz színben tüntesse fel – bűncselekmény, akkor vajon mit gondolnak a Soros György elleni plakát és médiakampányról.

Amelynek során nem egy alkalommal és nem egyetlen portál felületén, hanem éveken keresztül, az egész országban, az összes rendelkezésükre álló médiafelületen sértették Soros becsülethez, jó hírnévhez, emberi méltósághoz és névviseléshez fűződő jogát. Ráadásul ezt a kampányt közpénzekből finanszírozták.

Pedig Soros, Tiborcz Istvánnal ellentétben,

nemhogy a magyar adófizetők pénzéből gazdagodott volna meg, hanem egész életében kizárólag saját vagyonából adott a magyar állampolgároknak. Ezzel szemben Tiborczról, aki ezek szerint igen kényes a becsületére és a jó hírnevére, mára feketén-fehéren bebizonyosodott (akkor is, ha az ügyészség nem lát, nem hall, nem beszél), hogy bűnszervezetben fosztogatta a magyar államot és honfitársait. Így azután – a tisztességes emberek előtt – se jó hírneve, se becsülete nincs, csak egy apósa, aki történetesen a miniszterelnök, és hozzásegítette, hogy a semmiből 32 évesen az ország 32. leggazdagabb emberévé váljon.

Jó hírnév? Becsület? Emberi méltóság?

Ezek a fogalmak mára teljesen devalválódtak, kiürültek nálunk.

Forrás

Háttér, ha valaki lemaradt volna….

Karácsony Gergely még június végén tartott sajtótájékoztatót Tiborcz István háza előtt, és egy csekket tett ki a kapuba Tiborcz-adó felirattal. Ezt az adót Karácsony tervei szerint az 500 millió forintnál nagyobb értékű ingatlanokra vetnék ki, és a befolyó pénzt bérlakások építésére fordítanák.

A sajtótájékoztató után Tiborcz István az Indexnek mondta el, hogy beperli Karácsonyt az elnevezés miatt, mire Karácsony a következőket posztolta ki a Facebook oldalára:

„Tiborcz István zokon vette, hogy rálépünk a saját lábára.

Ehhez neki joga van. A budapestieknek pedig joguk van nem csak zokon venni, de véget is vetni annak, hogy közpénzből, saját teljesítmény nélkül gazdagodó fideszes pojácák az arcukba tolják a vagyonukat. Hát most mi visszaveszünk abból, amit a közösből elvettek. Sejtettük, hogy Orbán Viktor vejének hazavinni jobban esik, mint visszaadni a közösbe. Ezért is tökéletes névadója ennek az adónak.”

A 444 anno beszámolt Karácsony sajtótájékoztatójáról

„Karácsony kézbesítette Tiborcznak a Tiborcz-adó csekkjét”

címmel, ezt a cikket szeretné most leszedetni a miniszterelnök milliárdos veje, és elérni, hogy ne használják többet a

Tiborcz-adó

kifejezést.

Tiborczék szerint

„a Cikk közlésével Önök terjesztették és az olvasóközönség számára megismerhetővé tették a Karácsony Gergely által alkotott Kifejezést, amely olyan negatív értékítéletet tartalmaz, amely Ügyfelem becsületét megkérdőjelezi.”

illetve álláspontjuk szerint

„a Kifejezés Ügyfelem nevét a közvélemény felfogásában egyrészt az adózáshoz, mint kellemetlen teherhez, másrészt a jogtalan előnyszerzés szankcionálásához kapcsolta (…) a Karácsony Gergely által, burkoltan Ügyfelem tisztességtelen, budapestiek kárára történő vagyonszerzésére utaló kijelentéseinek közlése (híresztelése) alkalmas arra, hogy Ügyfelem társadalmi megítélését negatív irányba befolyásolja, ezért megsértették Ügyfelem jó hírnévhez való jogát.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük