BlogbazárKiemelt hírek

Vásárhelyi Mária: azt az ellenzéki pártot ill. politikust, aki megszavazza a rendkívüli felhatalmazási törvényt, a szavazás pillanatától politikai ellenségemnek tekintem!

Vásárhelyi Mária: "te tehetsz róla, hogyha meghalsz, mert buta vagy és felelőtlen" - Az áldozathibáztatás iskolapéldája

Azt az ellenzéki pártot ill. politikust, aki megszavazza a rendkívüli felhatalmazási törvényt, a szavazás pillanatától politikai ellenségemnek tekintem. És persze a demokratikus jogállam ellenségének is.

Erre számtalan+1okom van. Ezek közül csak a legfontosabbak:

ad.1.

Ez a kormány az elmúlt 10 évben rendkívüli felhatalmazás nélkül is úgy viselkedett, mintha teljhatalommal ruházta volna fel a lakosság. Visszaélve az álkétharmados parlamenti súlyával rombadöntötte a demokratikus intézményrendszert, felszámolta a fékek és ellensúlyok rendszerét, megszállta a nyilvánosságot, semmi vette az emberi jogok és emberi méltóság nemzetközi garanciáit, kénye-kedve szerint szórta szét és fosztogatta a közvagyont, a félelem és gyűlölet légkörének kialakításárára költött százmilliárdokat.

ad. 2.

Ha valaki elfeledte volna, Magyarországon 2015 óta a migráció miatt hivatalosan rendkívüli válsághelyzet van, annak ellenére, hogy évek óta naponta egy azaz 1 db. menekültet engednek be az országba, vagyis a koronavírus járvány miatt már egyet sem. A válsághelyzet kihirdetésére 2015-ben sem volt semmiféle elfogadható magyarázat, az pedig, hogy ezt mind a mai napig nem vonták vissza, sőt félévente újra megerősítik, világosan jelzi, hogy számukra a rendkívüli felhatalmazás csak a további hatalmi visszaélések legitimálására szolgál. Eddig is azt tettek amit akartak, eztán pedig már törvényi hivatkozás is lesz hozzá.

ad.3.

Semmiféle szükség nincs a rendkívüli felhatalmazásra. Lélegeztető gépekre, orvosokra és ápolókra, szájmaszkra, fertőtlenítőre és ésszerű, felelős, empatikus kormányzásra van szükség, nem harckocsikra és masírozó katonákra a főváros utcáin. A rendfenntartás, ha erre szükség van, a rendőrség feladata, a katonaság ebben a helyzetben nem a lakosságot, hanem a hatalomban lévőket védi. Az utcán masírozó katonai szállító eszközök és katonák kizárólag a lakosság megfélemlítését szolgálják. Nem tudok más országról, ahol ilyen felhatalmazást kapott volna a kormány, olyan ország viszont számtalan van, ahol most nem a saját hatalmának kiterjesztésére és bebetonozására, hanem a vírus elleni küzdelemre fordítja minden forrását és energiáját a kormány. Sőt, csak ilyen országokról tudok, beleértve a V4-ek többi tagját is. Milliószám rendelik a maszkokat, teszteket, fertőtlenítőszereket, amelyeket a kormánygépek szállítanak naponta Kínából, Indiából.

ad.4.

A rendkívüli felhatalmazás törvénysértések sorára jogosítja fel a kormányt, beleértve a nyilvánosság további korlátozását, a véleményszabadság felszámolását, a kritikus vélemények hangoztatóival szembeni hatósági fellépést, a rendelkezésekre álló források teljesen kontrollálatlan felhasználását, a gazdasági életbe történő önkényes, önérdekű beavatkozást.

Mindezt senki nem tudja jobban, mint a parlamentben ülő ellenzéki politikusok,

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

hiszen 10 éve megfosztották őket képviselői jogaiktól, nap mint nap gúnyolják, sértegetik és alázzák őket, a legváltozatosabb eszközökkel próbálják elzárni előlük a közérdekű információkat, és az országgyűlés elnöke a hatalomtól megrészegülve osztja a körmösöket és a súlyos büntetéseket a nép választott képviselőinek. Nekik kell a legjobban tudniuk, hogy mire fogja felhasználni a kormány a különleges felhatalmazást. És azt is, hogy ezt önszántából a kormány soha nem fogja visszavonni. Aki tehát megszavazza ezt, az a diktatúra törvény általi szentesítésére szavaz. És az minden demokrata ellensége!

figyu

 

About Author

Comments (4)

  1. Ez még a fideszes képviselőktől is öngyilkosság.

  2. Hm.
    Én is!

  3. Gerencsér Gábor

    Lassan már csupán egyetlen megoldás van és az úgy látszik nem a tárgyalás, mert O1F 1 AGYAMENT barommá lett, persze sose volt ép elméjű.

  4. Nincs a világtörténelemben olyan, akinek egy ilyen felhatalmazást megszavaznék. SENKI!!!! Mellesleg, volt már számtalan ilyen. Lásd: római császárok (Caligula, Néró stb. – két elmebeteggé vált autokrata, előbbit testőrei ölték meg végül, utóbbi menekülés közben öngyilkos lett), abszolutikus uralkodók (VIII. Henrik, I. Károly stb. Angliában – előbbi az asszonyait irtotta, utóbbit végül lefejezték, vagy XIV. és XVI. Lajos Franciaországban, mindkettő eltékozolta az állam pénzét, utóbbit végül (asszonyostól) lefejezték, vagy a múlt századból a két legismertebb diktátor, Sztálin és Hitler, egyik ugyan ágyban, párnák közt halt meg, de tízmilliók halála szárad a lelkén, a másik öngyilkos lett végül, de mi volt az ára a korlátlan hatalmának? Említhetném még Mussolinit és Ceauşescut, egyiket a szeretőjével, másikat a feleségével együtt lőtte agyon végül „szerető népe”.
    Nincs a világon olyan DEMOKRÁCIA, ahol egy ilyen “felhatalmazás” elképzelhető lenne a XXI. században!!!! Még a római köztársaság idején, amikor a várost ostromolta az ellenség, a teljhatalmú DICTATOR felhatalmazása is csak maximum fél évig tarthatott!!!!

Szólj hozzá!