Vásárhelyi Mária coming out -ja – Dobrev és a többiek

Bár ilyet korábban nem tettem, de ha itt van a coming out ideje, akkor én is így teszek: közhírré teszem, hogy Dobrev Klárát fogom támogatni az előválasztás második fordulójában. Nem azért mert DK vagy Gyurcsány fan vagyok, soha életemben egyetlen pártnak sem voltam tagja és rajongani talán csak a gyerekeimért és az unokáimért rajongok, de ezt is igyekszem kellő mértéktartással gyakorolni.

Számomra a jelöltválasztás mindig értékválasztás

Azért szavazok Dobrev Klárára, mert a politikai értékrendem az ő értékeihez és céljaihoz áll legközelebb, és számomra a jelöltválasztás mindig értékválasztás is
Őt támogatom, mert azt gondolom, hogy itt és most a legnagyobb kihívás nem a választás megnyerése, hanem az utána következő kormányzás lesz, abban a közjogilag, gazdaságilag, erkölcsileg szétvert, alapítványokba privatizált országban, ahol felhergelt és jól megfizetett ultrák fognak az utcán randalírozni és botrányt szítani. Én úgy látom, hogy az aspiránsok közül ha valaki egyáltalán képes lehet ezt a helyzetet kezelni, az Dobrev Klára lesz. Mert megvan hozzá az esze, a felkészültsége, a munkabírása és a kormányzati gyakorlata is és mögötte áll az ellenzék legerősebb pártja, a párttámogatás nélküli politizálást pedig fából vaskarikának gondolom.

(Facebook)

Ráadom a szavazatom, mert megbízom benne

Dobrevre szavazok azért is, mert ő a leginkább beágyazott az európai politikába, kiváló Uniós kapcsolatokkal rendelkezik, tekintélye van az európai döntéshozók körében.
Ráadom a szavazatom, mert megbízom benne, mert úgy érzem nem kell attól félnem, hogy hatalomra kerülve mást fog képviselni, mint amit ma mond.
De azért is rá szavazok, mert torkig vagyok az önbeteljesítő ám soha nem igazolt önfelmentő és bűnbakképző gyurcsányozással, és azzal is, hogy egy nő ellen a XXI században érv lehet, hogy ki a férje.
Nem tagadom nekem az is imponál, ahogyan a legnehezebb, emberpróbáló időkben is kiállt a társa mellett, viszont elijeszt azt a teljes szolidaritáshiány, ahogyan a baloldali és liberális közösség nagy része – lényegében szó nélkül – asszisztált ahhoz az embertelen lélek- és karaktergyilkos kampányhoz, amit a fidesz 15 éve művel Gyurcsánnyal.
És Dobrevre szavazok, mert szerintem kevés dologra van nagyobb szüksége ma a magyar társadalomnak, mint arra, hogy végre a nők is társadalmi súlyuknak megfelelő, méltó szerephez jussanak a politikában. Biztos vagyok benne, hogy ez a hazai közélet javára válna.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolósó

Megkezdődik a sz#har dobálás? – indul a második forduló

Dobrev,

 

10 thoughts on “Vásárhelyi Mária coming out -ja – Dobrev és a többiek

 • 2021.10.10 at 09:14
  Permalink

  Dobrev közösséget vállal a magyar demokrácia egyik legantidemokratikusabb figurájával, Gyurcsány Ferenccel. Nevezetesen a felesége. Egyiküknek sincs helye a magyar politikai életben.

 • 2021.10.10 at 09:21
  Permalink

  Mitől is antidemokratikus, sőt legantidemokratikusabb Gyurcsány? Szerintem okos, művelt, sokoldalúan képzett, orbánnal felmossa a padlót éppúgy, mint tette Gyurcsány 2006-ban. Ezt követően orbán átállt a sötét oldalra, s mindmáig ott is maradt. Az ország számára Mohács és a tatárjárás egyszerre!

 • 2021.10.10 at 09:28
  Permalink

  vezetésével csalta el az mszp-szdsz koalíció a 2006-os országgyűlési választást
  ennél kevesebb antidemokratikusabb dolog van
  talán csak a hatalom katonai erővel való átvétele rosszabb ennél

 • 2021.10.10 at 10:14
  Permalink

  Csakis Dobrev az európai Magyarország programjával.

 • 2021.10.10 at 10:15
  Permalink

  Csakis Dobrev az európai Magyarországért.

 • 2021.10.10 at 11:08
  Permalink

  A 2006-os választás idején a FIDESZ – OV volt kormányon. Kötve hiszem, hogy az akkori bal-lib ellenzék bármit el tudott volna csalni. Ha valaki pedig az üres ígéretekre gondol – nos, a politikusok mindig ígérgetnek, csak van, aki beismeri, hogy nincs mód az ígéretek valóra váltására, van, aki beváltja őket, noha az ország gazdasági helyzete ezt nem tenné lehetővé,/Medgyessy/ a jelen regnáló pedig talán azért vesz fel gigahitelt, hogy a hatalmát – szabadságát – vagyonát – híveit megtartsa, tovább eladósítva az országot.
  Ami viszont az antidemokratikusságot illeti: ki dobta ki Horn 4/5-ödös alkotmánymódosítási törvényét, 2/3-dal felülírva? Ki esküdözött, hogy nem lép koalícióra Torgyánnal, és tette meg mégis, különben nem győzhette volna le a baloldalt? Ki hozta létre a polgári köröket, azzal, hogy ha indulni kell, majd indulunk – ami szerintem kimeríti a fenyegetőzés fogalmát? Ki tartotta meg az Astoriánál az október 23-i gyűlést, a hatóságok, pártok, emberek kérése ellenére? Ki kötelezett? /a házmester, elárulom/, ki az, aki örökké ellenségképet gyárt, akinek a propagandája szerint minden, ami nem ő, ellenség, mert a haza, ti. Orbán és sleppje nem lehet ellenzékben? Elég jó a memóriám, órákig sorolhatnám. Miben nyilvánult meg GYF antidemokratikussága? Abban, hogy lemondott? /Nem a Fidesz buktatta meg!/ Abban, hogy nem kért fizetést? Abban, hogy nem akarta, hogy a hívei hiú reménybe ringassák magukat, és talán a világon első politikusként önkritikát gyakorolt?
  Ja, és ha az ő hazudtunkját valaki nem úgy értelmezi, ahogy szánta, hogy ti. a politikusok mindig áltatták a népet a választások előtt, akkor mihez kezd Orbán közismert idézetével, hogy ne azt nézzék, amit mondok, hanem azt, amit teszek? Elnézést a kirohanásomért, de rohadtul elegem van már abból, hogy egyesek mindenért Gy-t utálják és okolják! Az ég szerelmére, 11 éve Orbán ül a trónon, azt csinál, amit akar a kétharmadával, ami tkp. még 50 % sem, ja, és ki hozott olyan választási törvényt, hogy ez lehetséges legyen? Miért felejtődik el mindig, hogy a választók kb. 50 %-a nem a FIDESZ-re szavazott? És hogy őket csak a sokat szidott, súlyától megfosztott ellenzék — amellyel Orbánék szinte sosem egyeztettek – képviselhette az elmúlt években? Ki hoz olyan döntéseket, amely a saját és a haverjai érdekeit védik? Ki változtatgatja ezért kedve szerint a kőbe vésett AT-t? Ki nem egyeztet a szakmákkal, a szakszervezetekkel? Ki üldözi, vegzálja a civileket, a sokakon segítő Iványit, stb.? Ez nem átkozottul antidemokratikus?

 • 2021.10.10 at 11:10
  Permalink

  Teljesen egyetértek Vásárhelyi Máriával. A tehenek megcsak bőgjenek.

 • 2021.10.10 at 11:25
  Permalink

  Gabo gratulálok, minden így van, volt.

 • 2022.02.13 at 09:21
  Permalink

  Kedvelem Vásárhelyi Mária megnyilvánulásait és a mai napon is úgy érzem, a legjobb ötletem az ő írásának az olvasása volt. Minden betűjével egyetértek. Nincs mit elvenni, hozzátenni benne. Örülök, hogy olvashattam.

 • 2022.02.13 at 09:25
  Permalink

  “A 2006-os választás idején a FIDESZ – OV volt kormányon” ezt igen rosszul tudja az Mszp volt kormányon Gyurcsány miniszterelnök vezetésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.