Vásárhelyi Mária: éjfélkor a tévé előtt ültem és a távkapcsolót nyomogattam….

Éjfélkor a tévé előtt ültem és a távkapcsolót nyomogattam. Először a „nemzetidegen”, „profitorientált”, „gonosz” multi, az RTL Klub éjféli köszöntőjénél időztem egy kicsit, ahol a covid-járvány közel 40 ezer áldozatára, az orvosokra, ápolókra és a járvánnyal küzdő hétköznapi emberekre emlékeztek az elmúlt évből, utána egy fejér megyei kórház egészségügyi dolgozóinak énekkara, fehér ruhában, elénekelte a Himnuszt.

Volt köztük idős, fiatal, férfi, nő, mosolygó és szomorú, de mindegyikük arcán látszott az elmúlt egy év minden gyötrelme, küzdelme és fáradtsága.

A „népbutító”, „idegenszívű” multi a covid magyarországi áldozataira emlékezve búcsúztatta az óévet

Ezt követően pedig egy igazán megrendítő és felemelő rövid dokumentumfilmben mutatta be a kis Zente fejlődését, ezé a kisfiúét, aki gyógyíthatatlannak hitt SMA betegsége miatt járni sem tudott, majd kiderült, hogy a világon létezik egy gyógyszer, amely segíthet neki. Csakhogy ez a világ legdrágább gyógyszere, 700 millió forintba kerül a terápia, amely segíthet a kisfiúnak. És amikor ez nyilvánosságra került, akkor összefogott az ország, hogy segítsen Zentén, és rövid idő alatt összegyűlt a hihetetlenül sok pénz. A dokumentumfilm arról szólt, hogy Zente már képes önállóan lépéseket tenni, kézenfogva sétálni néhány métert a szüleivel, akik elmondták, hogy milyen csodálatos a közösségi összefogás ereje, és hogy most már nemcsak hetekre, hanem évekre is mernek tervezni.

Ezt követően átkapcsoltam a közpénzekből fenntartott, nem profitorientált, elméletileg a közjót szolgáló állami televízióra, az M1-re,

ahol a műsorvezető éppen annak örvendezett, hogy Magyarország a szabadság birodalma, mert míg

„szerencsétlen olaszok, franciák, németek, spanyolok most, Szilveszter éjszaka az otthonaikban kuksolnak és mindenféle tiltásokkal korlátozzák őket szabadságukban”,

nálunk a közterek tömve vannak, az emberek egymás nyakába lihegve üvöltöznek, trombitálnak, énekelnek és egymás lábát taposva táncolnak és azért van itt ennyi külföldi, mert ők is egy kis szabadságra vágytak. Ezt követően pedig levetítették a miniszterelnök – Rákosi elvtársat megszégyenítően önimádó, primitív, giccses, hányingerkeltő kisfilmjét – amelyből megtudhattak, hogy Magyarország előre megy, nem hátra.

Miközben az év utolsó hetében Ausztriában naponta átlagosan 17 , Izraelben 1, Magyarországon viszont 126(!) ember halt meg a pandémiában.

A műsorvezető pedig szemrebbenés nélkül hazudta bele a kamerába, hogy persze érthető, hogy mi ilyen felszabadultan mulatunk, hiszen a 3. oltások beadásában messze Európa előtt járunk.

Azt természetesen elfelejti hozzátenni, hogy nálunk azért megy viszonylag gyorsan a 3. oltás beadása, mert az az 500 ezer, szerencsétlen, 60 feletti ember, akit példátlan felelőtlenséggel kínaival oltottak, amint lehetett elrohant felvenni a 3. oltást oltást, hogy legalább minimális védettséget szerezzen.

És közben körkapcsolás városról-városra,

az összes riporter a magyar szabadságot élteti, maszk, távolságtartás nem létezik, két hét múlva pedig már senki nem fog emlékezni arra, ahogyan az adófizetők pénzéből fenntartott, a közjót szolgálni hivatott állami televízió azt ünnepelte, hogy azokban a napokban, amikor a covid-járvány korábban soha nem látott gyorsasággal terjedt szerte a világon, a magyar média arra buzdította nézőit, hogy minél többen kerüljenek olyan helyzetbe, amelyben a legnagyobb eséllyel kaphatják el a fertőzést, és a magyar államot dicsőítette, amely szerint a szabadság felsőfoka az, ha mindenki szabadon kaphatja el, és esetleg halhat bele, az évszázad legsúlyosabb járványába.

Hát így megy előre Magyarország.

Forrás

Kapcsolódó

 

Vásárhelyi Mária: éjfélkor a tévé előtt ültem és a távkapcsolót nyomogattam....

One thought on “Vásárhelyi Mária: éjfélkor a tévé előtt ültem és a távkapcsolót nyomogattam….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük