Vásárhelyi Mária: El sem tudjátok képzelni mennyire tele van a hócipőm (papucsom)…..

El sem tudjátok képzelni mennyire tele van a hócipőm (papucsom) az Európai Unió vezetőinek folyamatos méltatlankodásával, fejcsóválásával, összehúzott szemöldökével, és a közleményekkel, amelyekben az Orbán-rendszer működésével kapcsolatos felháborodásukat a tudomásunkra hozzák.

Hiszen mindeközben számolatlanul tolják a kormánynak a milliárdokat,

hogy az egyik részét közvetlenül, a másikat pedig közvetve ellopják. Most olvashatjuk, hogy Kínából a lélegeztető gépeket a reális ár két-háromszorosáért vásárolják (számolják el), és senkinek fogalma sincs arról, hogy hol tűnnek el a tonnaszám ideérkező maszkok, védőruhák, tesztek. Amelyek jelentős része egyébként, a tapasztalatok szerint használhatatlan.

Szerintem nem kéne méltatlankodni,

felháborodni, elítélni, ennél sokkal egyszerűbb és hatékonyabb lenne, ha úgy döntenének, hogy a továbbiakban nem kívánják finanszírozni a diktatúra kiteljesedését.

Amíg tolják ide a pénzt, mindenféle tényleges kontroll nélkül, és a kormány következmények nélkül lophatja el, addig ne szórakoztassanak minket a felháborodásukkal.

Mert azzal azért remélem mindenki tisztában van,

hogy az elmúlt 10 évben a jogállam leépítésének és az oligarchák példátlan gazdagodásának a legjelentősebb anyagi támogatója az EU volt. Enélkül ez a rendszer már régen összeomlott volna.

Aztán ha egyszer összeomlik, akkor majd tőlünk is bocsánatot kérnek (mint most az olaszoktól).

De köszi, én arra – ha megérem is – már nem tartok igényt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük