Jól értem ami történt??? Tavalyelőtt “Mészáros Lőrinc” vett egy nyereségesen működő erőművet.

Tavaly kivett belőle 11 milliárd ft.(!) osztalékot,

a hozzáértő szakembereket elüldözték, a céget lepusztították, kifosztották olyannyira, hogy az idén már veszteséget termelt. Ezek után december 23-án az állam – titokban tartott összegért – megvásárolta az erőművet “nekünk”, hogy a veszteséget a továbbiakban mi finanszírozzuk.

Ez olyan, mint egy bankrablás!

Csak a bank helyett itt mi, adófizető állampolgárok vagyunk kifosztva és teljesen hülyére véve. Már régóta a látszatra sem ügyelnek! És ezt tényleg meg lehet csinálni?! Eddig azt gondoltam, hogy nekem már nem tudnak meglepetést okozni. Tévedtem.

Forrás

Háttér, ha valaki lemaradt volna….

Pár hete még csak lehetséges opcióként beszéltek a veszteségessé tett Mátrai Erőmű újraállamosítástól, nemsokára pedig már meg is kötötték az államnak meglehetősen kétséges üzletet a MVM és Opus Nyrt. vezetői.

A kormányfő strómanjának tartott Mészáros Lőrinc tőzsdei cége, az Opus szenteste előtti nap jelentette be, hogy eladta az érdekkörébe tartozó áramtermelőt – az ország második legnagyobb áramtermelőjét – az állami energiacsoportnak. A vételárat nem tették közzé.

Elemzők szerint

a működés az utóbbi években a szén-dioxid kvóták drágulása miatt fordult veszteségbe, feltehetően emiatt szabadul az Opus a már pénzzabálóvá vált erőműtől. Az állam – mint új tulajdonos – korszerűsítené a Mátrai Erőművet: a széntüzelésű blokkokat leállítanák és hulladékégetésre állítanák át, míg a gáztüzelésű blokkok folyamatosan működhetnének.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét