Vásárhelyi Mária: Hát kedves EU parlamenti képviselők, ha ez a győzelem, akkor milyen lenne a vereség?

Hát kedves EU parlamenti képviselők, ha ez a győzelem, akkor milyen lenne a vereség?? Az EU, mint 10 éve mindig, most is cserbenhagyta a magyar demokratákat, Angela Merkel most is elvtelen kompromisszumot kötött a magyar diktátorral, a mi kontónkra.

Lényegében mentőövet dobott Orbánnak nemcsak mostani szorult helyzetében,

hanem a 2022-es választásokra is. Addig biztosan nem lesz jogállamisági eljárás Magyarország ellen, és később is csak a támogatási pénzek elosztásával kapcsolatos kérdések miatt indulhat ilyen vizsgálat.

Politikai kérdések miatt nem.

Ha tehát Orbánék a pénzeket nem, vagy nem ilyen feltünően lopják el a következő években,

akkor azt csinálnak, amit akarnak.

Megszállhatják a bíróságokat is, tovább korlátozhatják a sajtószabadságot, szolgálhatják az orosz és kínai érdekeket stb. ezek nem sértik az Unió érdekeit.

Hát ennyit az értékközösségről!

Néhány hónappal ezelőtt nagyjából ezt jósoltam, vagyishogy ismét kötnek egy olyan komromisszumot, amelynek segítségével Orbánt kisegítik a csapdából, amelyet saját magának ásott, Angela Merkel pedig az Unió megmentőjeként vonulhat le a színről. Aztán mindenki annyira optimista volt azzal kapcsolatban, hogy most nem fognak engedni a diktátor zsarolásának, hogy én is bizakodni kezdtem. Nem kellett volna.

A dramaturgia mindig ugyanaz

Továbbra is dőlni fog a pénz, hogy Orbánék ellophassák és tovább betonozhassák egyeduralmukat.

És nekem senki ne mondja, hogy Orbán Magyarország problémája és nekünk kell megoldani, mert képtelenség ezt a magyar demokratáknak megoldani, amíg az EU Orbánt támogatja.

A magyar ellenzék olyan szinten nem rendelkezik erőforrásokkal, hogy nemhogy a diktatátor elleni sikeres küzdelemhez, hanem a túléléshez sincs elegendő forrása.

Hiszen tudjuk, hogy a háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz, pénz

Márpedig az EU folyamatosan a diktatúrát tőkésíti fel, és tétlenül nézi a magyar ellenzék és demokraták teljes kivéreztetését.

Lehet, hogy Angela Merkel most azt gondolja és abban a szerepben tetszeleg, hogy megőrízte Európa egységét, szerintem azonban éppen ellenkezőleg, Európa egységének sírásója.

Forrás

időjárás

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • Avatar
  2020.12.09 - 20:23
  Közvetlen hivatkozás

  …, sajnos, kutyakomédiát játszott Merkel az első perctől kezdve ! Ugyan, mi lehet az oka ennek a “nagyon loyális “hozzállásnak? Mit tudhatnak a lengyelek és a magyarok kormányiaiban Merkelről ? Már csak ez az egy kérdésem lenne ?

  Válasz
 • Avatar
  2020.12.10 - 22:24
  Közvetlen hivatkozás

  Vásárhelyi Mária “tűpontosan” megfogalmazta a valóságot. Úgy tűnik számomra, hogy itt elvekről már régen nincsen szó, csak a hatalom “minden áron” való megtartásáról, ami együtt jár a tekintély elvesztésével.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük