Vásárhelyi Mária: itt nincs új elit, itt kegyencek vannak

Vásárhelyi Mária a Momentum elnökének Gelencsér Ferencnek a minapi felvetésérel ragadott billentyűzetet és tette világossá, hogy az újfajta “urbánusozás” szimpla antiszemitizmus.

Az az állítás, hogy a liberálisok (ld. urbánusok) nem képesek a magyar néplelket megérteni egy antiszemita toposz

“Én tényleg őszintén drukkolok, hogy szülessen egy olyan ellenzéki párt, amely a fiatal generációk számára elfogadható, vonzó alternatívát jelent a jelenlegi hatalommal szemben, amelyben megbíznak és a sajátjuknak érzik. Ez lehetett volna a Momentum, de mégsem lett. Vannak közöttük nagyon tehetséges, okos, ambiciózus fiatalok, de valahogy mégsem jött össze. Az a hitvallás pedig, amit a párt új elnöke ma tett közzé, egyszerűen kétségbeejtő. Nemcsak azért mert gondolatilag teljesen üres és félrevezető, hanem főleg azért, mert ugyanolyan meghamisítása a történelemnek, mint a jelenlegi pártállam történelemről alkotott hagymázas, hazug, rém-víziója. Aki ezt a gondolatsort leírja az tényleg nem ért semmit sem a múltból, sem a jelenből.”

Micsoda hazug, elképesztő állítás az, hogy a liberálisok tönkretették a “nemzet” szót, mert “soha nem értették a magyar néplelket”

“Vajon kire gondolt? Jászi Oszkárra, a Galilei-kör tagjaira, Szerb Antalra, Szabó Ervinre esetleg a Demokratikus Ellenzékre? Először is szögezzük le, hogy ez lényegében szimpla zsidózás, akkor is, ha a szerzője nem annak szánta és nem is antiszemita. Az “urbánus” szó ebben az összefüggésben mindig is zsidót jelentett és ma is azt jelent.”

Vajon ki nem értette a néplelket?

“Szívesen felhívnám a szerző figyelmét, hogy a Kádár-korszak hosszú évtizedei alatt az általa urbánusnak nevezett 56-os Nagy Imre körül szerveződő értelmiség ill. a Demokratikus Ellenzék voltak kizárólag azok a közösségek, amelyek saját életüket, szabadságukat, egzisztenciájukat kockáztatták szembe szálltak a diktatúrával, amelyben a magyar nép sínylődött. Vajon ki nem értette a néplelket, Solt Ottilia, Havas Gábor, Iványi Gábor, Demszky Gábor, Rajk László és a többiek? És vajon hol szunnyadtak azokban az években a nemzet lelkét értő népiesek? Tudjuk; alámerültek.”

Minden pozíciót elfoglaltak a pártállam katonái

“Napjainkba már egyáltalán nem léteznek független, demokratikus intézmények, minden pozíciót elfoglaltak a pártállam katonái, a szakmai szempontokat pedig rendre felülírják a politikai szempontok. Az állami intézmények alkalmazottai rettegnek, teljesen ki vannak szolgáltatva a hatalomnak. Nem hiszem, hogy 2010 előtt találkozott olyanokkal, akiknek rettegniük kellett a korábban megszerzett tulajdonukért, azért hogy egy rossz mondat miatt elveszítik az egzisztenciájukat, amiatt, hogy a hatalom kisemmizi, tönkreteszi csak azért, mert mást gondol, mást mond a világról, mint amit a hatalom elvár tőle. Vagy csak van valamije, amire a hatalom szemet vetett. Orbán Viktornak nem az volt a nagy álma, hogy létrehoz egy új elitet, hanem az, hogy felépít egy újfasiszta államot és ez mára nagyjából sikerült is neki. Itt nincs új elit, itt kegyencek vannak, akiknek a sorsa kizárólag egyetlen ember, Orbán Viktor kezében van.”

Itt mindenről és mindenkiről egyetlen ember dönt; a miniszterelnök, akinek nem álmai, hanem hagymázas, az országot tönkre tevő víziói vannak

“És miféle tudatlanság Széchenyit és Teleki Pált ugyanazon a lapon emlegetni, mint olyanokat, akik esetében a nemzet érdeke felülírta egyéni vágyaikat és emiatt öngyilkosok lettek?? Teleki Pál a zsidótörvény beterjesztője, lelkes antiszemita azért lett öngyilkos, mert úriember volt, a szó hagyományos értelmében, és képtelen volt feldolgozni a magyar kormány szószegését, valamint pontosan látta, hogy milyen jövő vár Magyarországra, de ezt a jövőt konkrétan ő készítette elő.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Fogalmam sincs, hogy miért esett Gelencsér Ferencre a Momentum tagságának választása, de hogy nagyon nagyot tévedtek, abban biztos vagyok – zárja írását Vásárhelyi Mária

Friss híreink

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.