Vásárhelyi Mária: kedves EU! Be kéne fejezni a bábozást!

Vera Jourova, a jogállamiságért felelős EU biztos, szerint nincs értelme szankcionálni azokat az országokat, ahol a jogállamiság és a demokrácia súlyos sérelmeket szenved.

Szerinte a szankció nem, csak a párbeszéd segít

Fél éve készítik elő a jogállamiságról szóló jelentést, ahogyan Sargentini és csapata is hosszú hónapokig dolgozott a saját jelentésén és előtte Tavares is.

Utóbbi kettő már nem dolgozik az EP-ben, Magyarország viszont még mindig teljes jogú tag.

Az EU tíz éve folyamatosan aggódik azért, ami már 10 éve nem létezik; a magyar jogállamért

És párbeszélni próbál azokkal, akiknek eszük ágában sincs szóba állni velük. Mert a magyar kormány tudja, hogy nincs az a párbeszéd, amely eredményesebb lehetne, mint a német nagytőke érdekeinek gátlástalan kiszolgálása. Tudják, hogy ahogyan itthon, úgy az Unióban is a csalás, megvesztegetés, zsarolás a leghatékonyabb fegyver. Kedves EU! Be kéne fejezni a bábozást!

Ne aggódjatok, ne dorgáljátok a magyar kormányt, ne fenyegetőzzetek, mert már senki nem vesz komolyan. Ahogyan ti sem veszitek komolyan magatokat.

És az se aggasszon benneteket,

hogy a rövid távú gazdasági érdekek érvényesítése érdekében nemcsak nevetségessé teszitek az Uniót, hanem a felszámolását is előkészítitek.

Mert ne legyenek kétségeink, ha a többi – főleg posztszocialista ország – azt látja, hogy büntetlenül lehet tagja a közösségnek az az ország, amelynek kormánya szétveri a jogállamot, és velejéig korrupt, akkor egyre több diktátor hajlamú populista fogja ezt az utat választani.

Forrás

Fővárosi Közgyűlésen

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük