Vásárhelyi Mária: Kezd valóságos thrillerré válni a 2018-as választás

Egyre több olyan történetet ismerhetünk meg, amikor köztörvényes bűncselekményekért elítélt és börtönben ülő bűnözők jelöltetik magukat képviselőnek. Szabadon lévő családtagjaik és bűnözőtársaik összegyűjtik nekik a szükséges 500 aláírást, és ha ez sikerül, akkor a mentelmi jogukkal élve kérvényezik szabadlábra helyezésüket.

A tehetetlen bíróság

A bíróság pedig – a törvény értelmében – nem tehet mást, mint hogy szabadlábra helyezi a jogerősen elítélt bűnözőket. Ma este a Hír Tv-ben egy csempészésért 3 évre ítélt, majd képviselőjelöltként szabadlábra helyezett férfi elmondta, hogy előtte már négy – ugyancsak jogerősen elítélt – börtöntársa került ugyanígy szabadlábra.

A legcifrább azonban az a történet, amit a “Házon kívül” (RTL Klub) mutatott be néhány napja arról, hogy egy aljas indokból, különösen kegyetlen módon, előre eltervelten végrehajtott emberölési kísérlet három éve előzetesben ülő vádlottja élhetett mentelmi jogával, mivel képviselőjelölt lett. A feleségét, gyermeke anyját akarta megölni valóban aljas indokból, különösen kegyetlen módon.

Szabadon jön-megy

Most azonban képviselőjelölt és szabadon jön-megy a városban, ahol a felesége és a gyermek egy titkos rejtekhelyen, egy elsötétített szobában retteg, hogy a “képviselőjelölt” rájuk talál. A gyilkossági kísérletért előzetesben ülő férfi pedig annak a pártnak a jelöltje, amelynek elnöke ugyancsak jogerősen elítélt köztörvényes bűnöző. Őt azért ítélték el, mert több száz ukrán állampolgárnak adott el – hamis okmányok segítségével – magyar állampolgárságot.

A pártját pedig már a 2014-es első nagy kamupárt alapítási láz idején hozta létre, történetesen éppen Összefogás néven. És ezzel nagy szívességet tett a Fidesznek, hiszen a párt neve kísértetiesen hasonlított arra a pártra, amely az akkori demokratikus pártokat fogta össze. Senki előtt, egyetlen pillanatra sem volt kétséges, hogy ez az ember a Fidesz szövetségese.

És ha sikerül összeszedniük 28 hasonszőrű jelöltet, akkor a mi pénzünkből még 150.000ft támogatást is kapnak, azt ösztönözve ezzel, hogy lelkesebben rombolják a választási rendszert. Tegnap este pedig már a fizikai erőszak is megjelent az utcákon; fideszes plakátrombolók vertek meg jobbikos plakátvédőket.

Ami ma Magyarországon “szabad választások” fedőnév alatt történik, az arról szól, hogy hogyan lehet porig alázni a választást, a demokratikus jogállam fundamentumát jelentő legfontosabb intézményt.

“A rendőrség meg áll és néz…”

Vásárhelyi Mária: Ők tartják hatalomban a Fideszt….

Nem engedik be a Magyar Narancsot a Fidesz eredményvárójára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük