Vásárhelyi Mária: ezek már tényleg a hatalomtól megrészegült, féktelen bosszúvágytól hajtott, tébolyult elme (ön)pusztító döntései

Néhány nappal ezelőtt kerültek nyilvánosságra a mértékadó közvéleménykutató cégek legutóbbi mérései, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy az ellenzéki városok kivéreztetése rengeteget ártott a kormány népszerűségének, Budapesten és a nagyvárosokban az elmúlt hónapokban 34-36-ról 23-százalékra csökkent a támogatottságuk , legalább félmillió szavazót veszítettek.

A kutatásokból az is kiderül, hogy a botrányos járványkezelés mellett éppen az önkormányzatok elleni hadviselés verte ki a biztosítékot a választóknál,

miközben az ellehetetleníteni szándékozott Karácsony Gergely népszerűsége növekedett. Orbán nyilván arra számított, hogy a forrásmegvonás eredményeképpen növekszik a fővárosban és a nagyvárosokban az önkormányzattal szembeni elégedetlenség, és a választók az ellenzéki önkormányzatok ellen fordulnak. Ehelyett azonban – úgy tűnik – éppen az ellenkezője történik.

Ilyenkor egy racionálisan gondolkodó politikus leáll az ilyen kudarcos politikával és megpróbálja visszafordítani a folyamatokat

Orbán azonban láthatóan nem tud leállni, hanem tovább feszíti a húrt, arra számítva, hogy addig szorítja a hurkot az ellenzéki önkormányzatok nyakán, amíg a választók be nem látják, hogy nincs más választásuk, mint a kormánypártok jelöltjeinek támogatása.

Csakhogy ez a kiéheztetéses politika láthatóan nem fog bejönni, a választók is egyre inkább úgy fogják érzeni, hogy a kormány elszívja előlük a levegőt, üldözi őket. És nem fognak saját üldözőikre szavazni.

Márpedig Magyarországon Budapest és a nagyvárosok ellenségeként nem lehet választásokat nyerni.

Ráadásul a válságkezelés miatti elégedetlenség fokozatosan le fog szivárogni a kistelepülésekre is.

<<FRISS HÍREINK!>>

Hogy Orbán elvesztette a mértéket azt az olyan bejelentései is jelzik, mint pl. hogy „egy hétvége alatt be tudjuk oltani a magyar lakosságot”

Ez a kijelentés annyira abszurd, mint amennyire felesleges. És a valóság százszorosan rá fog cáfolni. Ahogyan rácáfolt a

„mindenkit meg fogunk gyógyítani”, „annyi munkahelyet hozunk létre, amennyi megszűnik”, „mindenki hozzájut az influenza elleni oltáshoz”

és sorolhatnánk. Racionálisan működő politikus nem hazudik olyat, amiről tudja, hogy a valóság könnyedén rácáfol az állítására. Ilyen abszurd és óvatlan kijelentéseket csak az enged meg magának, akinek egyáltalán nincsenek határai, és aki hisz abban, hogy az ő szavai tényleg felülírják a valóságot. A diagnózis pedig már tényleg a pszichiátriára tartozik.

Forrás

Vásárhelyi

 

2 thoughts on “Vásárhelyi Mária: ezek már tényleg a hatalomtól megrészegült, féktelen bosszúvágytól hajtott, tébolyult elme (ön)pusztító döntései

  • Mindenki számára nyilvánvaló, hogy az ellenzéki önkormányzatok a kormány, azaz orbán miatt vannak nyakig a lében. Ez annyira infantilis, de hogy egy ember ezt ne lássa át, hogy az önkormányzatok nyomorgatásával pont az ellenkezőjét fogja elérni, mint amit várt. Mégpedig azt, hogy egyre inkább gyűlölni fogják a kormányt, és ez így van jól. ’22-ben reméljük megszabadulunk a fidesztől, azaz orbántól, csak addig bírjuk ki.

  • Sajnos az embereket leszoktatták a gondolkodásról.
    Ha esetleg érzik is, hogy ez már nekik is túl sok, akkor felmerül bennük a kérdés: Most akkor dobjam ki az elmúlt 10-15 évemet?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük