Sorting by

×

Vásárhelyi Mária: MZP-nek ilyen olcsón nem kellett volna Lázár tenyerébe csapnia, aki néhány hete még politikai hullának minősítette

„A mai napon fegyverszünetet kötöttünk 4 év után” – kezdte Lázár János szerdán a közös sajtótájékoztatóját Márki-Zay Péterrel „Bebizonyítottuk mindketten, hogy tudunk harcolni, és azt hiszem, ő is jó harcosnak tartja saját magát, és én is annak tartom magam. Tehát ilyen probléma nincsen. Ennek a fegyverszünetnek az egyedüli célja, hogy a hódmezővásárhelyieknek jobb legyen, hogy Hódmezővásárhelyen az itt élő választópolgárok nagyobb békében tudjanak élni és jobb körülmények között tudják élni a hétköznapjaikat.”

MZP: április 3-án befejeződött a köztük zajló harc

„Nem egyforma megelégedettségünkre, egészen biztosan mondhatom”

– tette hozzá a volt miniszterelnök-jelölt. Megállapodtak, hogy ezentúl rendszeresen találkoznak, és egyeztetnek a város fejlesztéséről.

„Remélhetőleg Hódmezővásárhely békés fejlődése példát mutathat az egész országnak, hogy április 3-a után is van élet. Sőt, azt reméljük, hogy az eddigi puskaporos hangulatot sikerül az együttműködés felé terelnünk”

– mondta Márki-Zay.

Bízom benne, hogy senki nem dől be Lázár (mindenkiannyitéramennyijevan) János “békejobb”(IM Semjén Zsolt) ajánlatának

hiszen annak semmi más célja nincs, mint az ellenzék további megosztása – kezdte bejegyzését a fentiekre reagálva Vásárhelyi Mária szociológus.

“Ha a kormánypártoknak valóban a konszolidáció, a minimális együttműködés megteremtése lenne a célja, akkor számtalan alkalmuk lett volna az elmúlt hetekben ennek demonstrálására.

Ám amit tettek az egytől-egyig kizárólag az árkok mélyítését, az ellenzék alázását, a háborús viszonyok konzerválását szolgálta. Ha valóban konszolidálni akarnák a helyzetet, akkor nem lehetetlenítették volna el, hogy az ellenzék a neki jog szerint járó parlamenti helyekre azt jelöljön, akit akar, elfogadták volna, hogy a néhány ellenzéknek járó bizottsági elnöki és jegyzői posztra az ellenzéki jelöltek kerüljenek, Áder János nem választási kampánybeszédet tartott volna búcsúbeszéd helyett és sorolhatnám. MZP nehéz helyzetben van, hiszen az elmúlt években megtapasztalhatta, hogy a kormánypártok kíméletlenül tönkretesznek minden települést, amelynek nem fideszes vezetői vannak.

Sőt nemcsak magát a várost, hanem a környékén lévő, ellenzéki vezetésű kistelepüléseket is.”

“Az elmúlt négy évben

nemcsak Hódmezővásárhelytől, hanem a körülötte lévő ellenzéki polgármestert választó falvaktól is megvontak minden támogatást. Volt ahol nem adtak 5 millió ft. támogatást arra, hogy megjavítsák a hullaház hűtőjét, így azóta a szomszéd faluba kell vinni a halottakat. Miközben a fideszes települések a legeszeveszetteb baromságokra (kilátók, műkutak, soha nem működő piacok stb.), kaptak százmilliókat. (Bővebben ld. Házon kívül RTL Klub).”

Mégis azt gondolom, hogy MZP-nek ilyen olcsón nem kellett volna Lázár tenyerébe csapnia

Annak a Lázárnak, aki néhány hete még politikai hullának minősítette őt, és az elmúlt években szétalázta. És akiről tudja, hogy egyetlen szavát sem lehet elhinni, ráadásul hatalmas kastélya, tokaji szőlőbirtokai és egyéb birtokai mindenki előtt ismertek.

Hogy akar MZP egy ilyen korrupt, hazug ember szövetségében fellépni a lopás és a hazugság ellen. És mit gondol saját tekintélyéről, ha a tenyerébe csap valakinek, aki eddig szétalázta?

MZP nemcsak azért követ el, óriási hibát, mert saját hitelességét teszi a sírba, hanem azért is, mert nyilvánvaló, hogy Lázár egyetlen célja az ellenzék leszalámizása, széttrollkodása. MZP teljesen híján van mindenféle politikai érzéknek és saját magának sokkal többet árt ezzel a meghunyászkodással, mint az ellenzéknek, hiszen valójában ő soha nem tartozott ehhez a szövetséghez.

Ebből nemhogy jobboldali középpárt, hanem még egy testesebb polgári kör sem fog összejönni.”

Kapcsolódó

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.