Vásárhelyi Mária: komolyan arról kezdünk el beszélgetni, hogy a Bayer-Bencsik-Huth-Stefka stb. típusú szellemi verőlegények közül ki hányszor bukott meg oroszból, matekból vagy tesiből???

Most komolyan arról kezdünk el beszélgetni, hogy a #bayerbencsikhuthstefka stb. típusú szellemi verőlegények (ld. még kápók) közül ki hányszor bukott meg oroszból, matekból vagy tesiből???

Mintha ehhez a mocskos történethez bármit hozzátenne ezeknek a bérenceknek a tanulmányi előmenetele.

Mintha valóban lenne jelentősége annak, hogy Nagy Blanka mennyit hiányzott az iskolából vagy hányast kapott töriből. Ha hagyjuk, hogy ebbe a mederbe terelődjön a “vita”, akkor ismét besétálunk a csapdájukba. Hiszen ha történetesen valóban bukásra áll bármiből, vagy sok az igazolatlan hiányzása, annak mi köze van ahhoz, hogy rosszul van ettől a rendszertől, amiben élünk.

Mint ahogy a #bayerbencsikhuthstefkák végtelen züllöttségének sincs semmi köze ahhoz, hogy megbuktak-e vagy sem az iskolában. Ahelyett, hogy arról beszélnénk, hogy tűrhetetlen, hogy ezek a verőlegények egy 18 éves diáklányt helyeznek a célkeresztbe és rá fröcskölik a mocskot, ami a szájukból kijön. Akinek mindössze az a bűne, hogy nem tetszik neki a rendszer és ennek meglehetősen kemény szavakkal adott hangot egy tüntetésen.

És ez nem az első eset,

amikor még félig gyermekeket helyeznek célkeresztbe, aláznak meg. Emlékezzünk csak Gyurcsány fiának érettségi ügyére vagy a diáktüntetések résztvevőire, akiket szintén egyenként próbáltak levadászni mindenféle mocskos, hazug történetekkel. Egy ilyen lejáratókampányt egy felnőttnek is nehéz feldolgozni, de egy félig gyerek számára jóvátehetetlen sérüléseket okozhat a kiszolgáltatottság, a védtelenség, a tehetetlenség, a megalázottság érzése.

Én egyébként nem tartom jó ötletnek, hogy most rácuppant az ellenzék és beszédet mond a 19-i tüntetésen is. Néhány napig sztár lesz ellenzéki körökben, de mi már pontosan tudjuk, hogy milyen szennyáradat és üldöztetés fog utána rázúdulni. Szerintem ez túl nagy teher egy 18 éves diáklánynak. Mert neki másnap és harmadnap is be kell mennie az iskolába, amely tőle elhatárolódott, de a rázúduló gyűlöletkampányhoz egy szava sincs.

És ne tévedjünk, bármelyikünk gyereke, unokája kerülhet ilyen helyzetbe!

És ehhez még csak beszédet sem kell mondaniuk egy tüntetésen, elég ha éppen rosszkor, rossz helyen állnak, nota bene “rossz helyre” születtek. Nekünk szerintem azon kellene gondolkodnunk, hogy milyen eszközeink vannak arra, hogy a hatalom tudomására hozzuk, hogy ezt nem tűrjük! Hogy megvédjük gyermekeinket. Nem érettségi bizonyítványokat után kellene kutatni, hanem olyan módon kéne szolidaritást vállalni Nagy Blankával, hogy megértésék a hatalmasok, hogy ez tényleg tűrhetetlen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük