Vásárhelyi Mária: nemcsak úgy tesznek, mintha éjszakai sötétség lakozna a fejükben, hanem tényleg ennyire ostobák és cinikusak

Még mindig meg tudok lepődni, amikor azzal szembesülök, hogy ezek – mármint a kormánypártok képviselői és a lakájmédia – nemcsak úgy tesznek, mintha éjszakai sötétség lakozna a fejükben, hanem tényleg ennyire ostobák és cinikusak.

Először attól volt hangos a kormánypárt házatája,

hogy az on-line oktatás mellett mennyire sok szabadidejük marad a pedagógusoknak, és így majd sok mindenre lesz idejük, amire eddig nem volt. Azt próbálták érzékeltetni, hogy a karantén tulajdonképpen afféle jutalomszabadság a tanároknak. Nekem volt szerencsém végignézni, hogy az on-line oktatás milyen elképesztő intellektuális és időbefektetést kívánt azoktól a tanároktól, akik ezt komolyan vették. Kiváltképp, mert szemben a kormány állításával, az elmúlt évtizedben egyetlen értékelhető lépést nem történt az oktatási kormányzat részéről, az on-line oktatás módszertanának, infrastruktúrájának és tananyagának fejlesztése érdekében. Így azután a tanárok egyik pillanatról a másikra teljesen magukra maradtak a probléma megoldásával, amiben semmiféle korábbi rutinjuk nem volt. Biztos vagyok benne, hogy aki tisztességesen próbálta megoldani a feladatot, annak legalább kétszer annyi energiát kellett befektetnie a felkészülésbe, mint a hagyományos tanórák esetében.

A Klikk nevű diszfunkcionális vízfej pedig mindeközben a tanárok csuklóztatásával volt elfoglalva. (ld. vasalódeszkás tornatanár esete)

Aki azt képzeli, hogy az on-line oktatás egy sétagalopp volt a pedagógusok számára, annak fogalma sincs a valóságról és a magyar oktatásügy állapotáról, és a gondolkodás legelemibb követelményeihez szükséges mentális adottságokkal sem rendelkezik.

Aztán azt is hallottam a kormánypárti képviselők saját szájából, hogy a színházak azért nem pályázhatnak külön támogatásra, mert be vannak zárva, és ezért nem kell dolgozniuk. És nem akarom elhinni! Micsoda elképesztő cinizmus!

Mégis mit gondolnak? Ha be vannak zárva a színházak, akkor a színészeknek, rendezőknek, az adminisztrációnak a díszlet- jelmez- stb. készítőknek nem kell rezsit fizetniük, enniük, létezniük?

S mindeközben döntik a milliárdokat a saját színházi maffiájuk tagjainak zsebébe

Ma éppen 1 milliárdot kapott Vidnyánszky Attila maffiafőnök arra, hogy létrehozzon egy vándortásulatot, amely majd az iskolákban fogja terjeszteni az igét. Korábban – a járvány elején – megvették neki közpénzen a Karinthy Színházat, mit sem törődve azzal, hogy annak alapítója és haláláig vezetője éppen arra volt a legbüszkébb, hogy létrehozta és évtizedek óta működtette Budapest első magánszínházát.

Szegény Karinthy Marci még alig temették el, de a kormány már beletenyerelt az életművébe.

Most pedig azt olvasom a Magyar Nemzet nevű propaganda bulletinben,

a statáriális és kórházkiürítésekről, hogy – kapaszkodjatok meg – “mivel a vírus zárt közösségekben terjed, így a több tízezer felszabadított ágyon senki sem fertőződhetett meg. Sokan elveszítették a munkájukat vagy otthonról dolgozhattak, így a hazaküldött papát-mamát nyugodtan ápolhatták. Persze könnyebb volt nekik másokra mutogatni, az állami egészségügytől várni a segítséget, amit a hiszékenység vámszedői is igyekeztek kihasználni. Magad uram, ha szolgád nincs! – vallja a népi bölcselet, de sokan még arra sem képesek, hogy szüleiket-nagyszüleiket megetessék-megitassák.” Tehát egyrészt a kórházkiürítés hasznos volt, mert a kiürített ágyakon senki nem fertőződhetett meg. Másrészt, az egy lapra tett munka nélkül maradtak és home office-ban dolgozók – a rengeteg szabadidejükben – nehogy’má ne tudják ellátni a magatehetetlen, haldokló papát, mamát.

Szedjék össze magukat, és etessenek-itassanak. Nehogymá’ az állami egészségügy arra való legyen, hogy ellássa a betegeket.

És ezekből a történetekből nemcsak az derül ki, hogy micsoda szolgalelkű, részvétlen gazemberek ezek, hanem az is, hogy tényleg semmit nem értenek az őket körülvevő világból.

Forrás

Vázsonyi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük