Vásárhelyi Mária: a Pegasus-ügy kapcsán láthattunk egy rövid ízelítőt, milyen lesz, amikor valóban megrendül a fidesz-kormány hatalma! - Városi Kurír

Sorting by

×

Vásárhelyi Mária: a Pegasus-ügy kapcsán láthattunk egy rövid ízelítőt, milyen lesz, amikor valóban megrendül a fidesz-kormány hatalma!

Most azért a Pegasus-ügy kapcsán láthatunk egy rövid ízelítőt abból, hogy milyen lesz az, amikor valóban megrendül a fidesz-kormány hatalma. Mert az elmúlt héten nemcsak össze-vissza hazudoztak, nemcsak másra, hanem egymásra is elkezdték hordania a fekáliát. Amint kipattant a botrány “száz egy kengyelfutó, százkét felé szaladt”, mindenki az írháját mentette.

Hirdetés

A leglátványosabb fekália-fröccsentő gyakorlatot Varga Judit “igazságügy” miniszter mutatta be,

aki egy pillanat alatt kente a sz@rt a beosztottaira, az államtitkárára és a sajtósára. Ebben a minisztériumban mostantól pontosan tudhatják, mire számíthatnak, ha süllyed a hajó. De a többiek viselkedése is tanulságos; ahogyan azonnal elugranak a felelősség elől és egymásra mutogatnak, letagadják a csillagot az égről és kiderül, hogy sem a miniszterelnök, sem a belügyminiszter, sem az igazságügyminiszter, sem a titkosszolgálatok nem felelősek azért, ami történt.

Tulajdonképpen van itt olyan vezető, aki bármiért felelős lenne? Persze tudjuk, a taxis Józsi, aki nylonzacskóban viszi a pénzt, meg a rendőrnyomozó, aki elfogadott egy fa-tolltartót…

-írja a szociológus.

Varga és a Le Monde interjú

a Népszavának állította, hogy nem húzatott ki egyetlen kérdést és választ sem a Le Monde interjújából. A híres kérdés és a válasz így hangzott:

“Ha valaki azt kérné, hogy hallgassanak le egy újságírót vagy egy [politikai] ellenfelet, elfogadná ezt a kérést?”

Mire Varga felháborodottan válaszolt:

“Micsoda kérdés! Ez már önmagában provokáció!”

Mindezek után!

Miután az ellenzék a Pegasus-ügy miatt a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezte, a Fidesz-frakció közölte:

„A baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják, ezért nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság ülésének összehívása.”

Már megint a régi nóta: “Nincs itt  semmi látnivaló tessék kérem tovább haladni”. Nincs bizony csak a magyar demokrácia csonkolt hullája.

(Illusztráció: Cseri László)

Kapcsolódó

megrendül

 

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Vásárhelyi Mária: a Pegasus-ügy kapcsán láthattunk egy rövid ízelítőt, milyen lesz, amikor valóban megrendül a fidesz-kormány hatalma!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.