Vasárnap jöhet az enyhülés, de addig…

Péntek délután nyugat felől erősebb felhősödés kezdődik, miközben a középső országrész felhősebb területei felett várhatóan vékonyodik, szakadozik a felhőzet és napos vagy fátyolfelhőzeten át szűrt napsütéses idő alakulhat ki, és másutt is marad a napsütés. A Dunántúl északi területein élénkebb, másutt gyenge déli szél fúj.

 

Éjjel terjeszkedik kelet felé a vastagabb felhőmező

Az Alpokalján, illetve északnyugati határvidéken hószállingózás is előfordulhat. A keleti és déli térség fölött kevesebb felhő, erősebb fagy valószínű.

Szombaton országszerte hideg, a nap zömében fagyos időben lesz részünk, bár nyugat felől már melegebb légtömeg közelít a magasban.

Az északi országrész és a nyugati határvidék felett döntően felhős lesz az ég, délelőtt, északnyugaton hószállingózás, foltokban vegyes halmazállapotú szitálás (közte ónos szitálás) is előfordulhat.

Az ország déli felén, illetve a keleti határvidéken, nap folyamán változó vastagságú felhőzet mellett több-kevesebb napsütés is előfordul.

Éjjel többnyire derült, gyengén felhős lesz az ég, gyenge délies légmozgás mellett ismét erősödik a fagy. Párásság, ködfoltok is képződhetnek.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek délután -3 és 0,

szombat reggel -8 és -3,

szombat délután délnyugaton +1, másutt -3 és -1 fok körül alakul.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük