A végén még azért is hazaáruló leszek, mert most a románoknak gázügyben inkább hiszek, mint a felcsúti pávatáncosnak! Tiszta gáz az is, ami ezen a szinten, feltehetően külpolitikai kampányfogásként itt folyik. Kabaré az a kampányblöff, amit Orbán a minap, már ki tudja hányadszor eleresztett.Kampányblöff, blöff és blöff…

 „Bejelenthetem, hogy Magyarországon az orosz gázmonopólium korszaka véget ér.”

– hangzott el a világraszóló nagyotmondás Lám én még erre is képes vagyok, ha kell szembe megyek, akár Putyinnal is, gondolhatná a felcsúti kisvasutas szavazótáborát éppen elhagyni kívánó ember.
[mnky_ads id=”10552″]

Románia a következő években mintegy 4 milliárd köbméter gázt termel majd ki és exportál évente,  az ezzel kapcsolatos tenderen pedig három magyar tulajdonú cég végzett az első három helyen,

„pillanatokon belül eljutunk oda, hogy aláírjuk azt a megállapodást”.

– tette még hozzá jelentőségteljesen Orbán.

Lódítás

A román külügy ezt cáfolja, írja a Magyar Nemzet, vagyis, a felcsúti lódíthatott szokás szerint. De az is lehet, hogy a románok nem mondanak igazat. Sőt még az is könnyen előfordulhat, hogy a Magyar Nemzet lódít, politikai okokból. Én mégis inkább a románoknak hiszek, még akkor is, ha a rezsibiztos ezért le fog hazaárulózni engem. Bár lehet, hogy azt mondaná inkább, hogy az én jelentéktelenségem szóra sem érdemes.

A mi külügyünk is reagált erre a kabaréra:

“a helyzet borzasztóan egyszerű. A román és a magyar gázvezeték-üzemeltető cégek által kiírt kapacitáslekötési aukción két magyar cég kötötte le a román-magyar interkonnektor 2022 utáni teljes kapacitását román-magyar szállítási irányban. A Fekete-tengeri gázmezőről azonban nyilvánvalóan nemcsak ebbe az irányba fognak gázt szállítani, hanem más csöveken, más országok irányába is. Ezért a román külügyminiszter nyilatkozata értelmetlen.”

Jó farsangolást mindenkinek!

Az orosz gázfüggőségnek vége, április nyolcadikára már ezt ígéri Orbán a magyarnak. De lehet, hogy dátumot tévesztett, és egy héttel előbbre szól ez a makutyi duma. Gyerünk emberek, az illiberális kabarénak még nincs vége. A java még csak ezután jön!

[mnky_ads id=”10553″]

Orbán a hasára ütött és mondott egy nagyot – ez gáz!

 

1 hozzászólás

  1. A román kormány nevében ugy kitiltanám orsóst, hogy még álmában se jusson eszébe a ROMÁNIA név !!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét