Hogy Vastag Tamás médiatudatosság-nagykövetnek kijöjjön a matek: újabb hír a Cseh Katalin körül gerjesztett "botrányról" - Városi Kurír

Sorting by

×

Hogy Vastag Tamás médiatudatosság-nagykövetnek kijöjjön a matek: újabb hír a Cseh Katalin körül gerjesztett “botrányról”

Vastag Tamás énekes lett a Transzparens Újságírásért Alapítvány médiatudatosság-nagykövete -ne nevess, ez nem vicc!- és mint ilyen, értékelte az alapítvány “kutatását”, aminek témája az volt, hogy mely újságok, médiumok milyen intenzitással számoltak be -így egy kalap alá véve- a világbotrány Pegasus-ügyről és a Cseh Katalin köré felépített “minek nevezzelek”-ről. Megértettük az elmarasztalást, valóban kevesebbszer írtunk az utóbbiról és többet foglalkoztunk a lehallgatás-botránnyal.

Hirdetés

Igyekszünk javítani a statisztikánkon….

„Van abban valami megmosolyogtató, amikor a Fidesz emleget OLAF-vizsgálatot, már csak azért is, mert az elmúlt években pont a Fidesz volt az, aki mindent megtett, hogy ellehetetlenítse az uniós ellenőrzéseket”

– fogalmazott a hvg.hu-hoz eljuttatott közleményében Cseh Katalin.

A Momentum EP-képviselője a fideszes kollégája, Deutsch Tamás szavaira reagált, miután a kormánypárti politikus egy csütörtöki nyilatkozatában úgy fogalmazott:

Cseh Katalin és céghálójának ügye komoly kérdéseket vet fel, ezért a Fidesz az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az OLAF-hoz fordul. Deutsch azt is mondta, hogy Cseh lelepleződött, „umbulda, visszaélés, pénzlenyúlás, saját zsebre dolgozás” folyik.

Az “ügy”

A Momentum politikusáról napok óta jelennek meg hírek a kormányközeli médiában állítólagos ügye miatt, melyben uniós pénzek is érintettek. A témában két videó is megjelent a bennfentes.hu oldalon, majd az Origo panaszt tett a Gazdasági Versenyhivatalnál, (GVH-nál) amire később már szemrebbenés nélkül hivatkozott, hogy “vizsgálat folyik Cseh ellen”.

Cseh szerint….

Deutsch Tamás mostani szavait, illetve az OLAF-vizsgálatot úgy kommentálta Cseh, hogy

„de legalább most beszélhetnek a fideszesek az OLAF munkatársaival Tiborcz Istvánról, az Elios-ügyről és a többi, kormányközeli visszaélésről”.

A momentumos képviselő szerint mindenki tudja, miért támadja most őt a Fidesz és propagandamédiája.

„Azért, mert elértük, hogy mostantól nem tudnak nyakló nélkül lopni az uniós forrásokból. Ez fáj nekik, ezért kezdtek minden alapot nélkülöző lejáratási kísérletbe”.

Ebben az országban pontosan ismert mindenki előtt, hogy kik lettek milliárdosok EU-s pénzek lenyúlásából – és ez nem én vagyok, hanem Mészáros Lőrinc és társai.

Természetesen állok minden vizsgálat elé, hiszen pontosan tudom: a propaganda vádjai minden alapot nélkülöznek”

– írta Cseh Katalin.

Hadházy Ákos is megszólíttatott

Deutsch a nyilatkozatban egyébként Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt is megszólította, azt kérdezve tőle, hol van most. Deutsch szerint a „maga által kiagyalt kamuügyek” feltárásában évek óta „fontoskodó” politikus hallgat a „méhlegelőn”, ahogy „a modernek és progresszívek” nevezik a gazt és a parlagfüvet. Hadházy a Facebookon közzétett, csütörtök esti posztjában reagált:

“Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő szürreális videóban kérdezi a véleményemet a propaganda sajtóban napok óta zajló, Cseh Katalint érintő és őt lejárató állításokról, majd bejelenti, hogy az OLAF-hoz fognak fordulni. Az alábbi néhány dolgot üzenném neki:

1) Az említett ügyben felvettem a kapcsolatot a képviselőnővel, aki az általa korábban vezetett cég képviselőivel is összekapcsolt.

Nagy megelégedésemre nem azt mondták, mint Müller Cecília, hogy a járvány miatt majd 90 nap múlva írásban válaszolnak. Ellenkezőleg: sok kérdésemre azonnal válaszoltak, vagy rövidesen válaszolni fognak, az általam kért dokumentumokat meg fogják küldeni. Ez a nyíltság üdítő változatosság ahhoz képest, ahogyan Müller Cecília vagy éppen Patyi András szokott a kérdéseimhez viszonyulni (utóbbi először egymilliót kért volna néhány szerződés adatainak elküldéséért).

2) Ha az OLAF-hoz fordulnak, azt nagyon jól teszik, az majd kivizsgálja, ha van ügy.

Azt nem tették jól, hogy abban a kb. 200 másik esetben, amit megmutattam, nem fordultak oda. Nagyon érdekes, hogy ezek szerint Deutsch úr és a Fidesz szerint az elmúlt 10 évben ez az egyetlen olyan eset, amit az OLAF-nak ki kell vizsgálnia. Azt viszont nagyon remélem, ha hirtelen az OLAF-ot kompetens szervezetnek kezdik találni, akkor nyilvánosságra hozzák a lezárt OLAF jelentést az Orbán úr vejét érintő Tiborcz-ügyről, Farkas Flóri munkahídjáról, az Öveges program elcsalt milliárdjairól, vagy a sportnapok ürügyén több százmilliót elcsaló alapítványok ügyében is. Ezek nyilvánosságra hozatalát ugyanis kerek-perec megtagadták számomra.

3) Ha itt valóban hatalmas csalás történt, akkor nagyon remélem, hogy bűnbánóan lemond

 • Varga Mihály pénzügyminiszter, akinek irányítása alatt áll az EU pénzek elköltését ellenőrző EUTAF (Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság) és
 • Palkovics László miniszter is, aki az innovációs pénzek felhasználásának felelőse.

Hiszen ebben az esetben – a mese szerint – egy álarcos idegen találta meg a nagy bűnt, nem pedig a kormány sokezer fős ellenőrző hatósága. Egy miniszternek pedig felelősséget kell vállalnia az apparátus ekkora hibáiért!

4) Abban egészen biztos vagyok, hogy Cseh Katalin eddigi munkájának komoly elismerése, hogy a Fidesz propagandagépezete pont őróla beszél egy hete.

Az ő munkájának is köszönhetően egyre többen tudják az európai parlamentben, hogy Önöknél hogyan történik az EU-s pénzek elköltése!”

 

cseh katalin

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Hogy Vastag Tamás médiatudatosság-nagykövetnek kijöjjön a matek: újabb hír a Cseh Katalin körül gerjesztett “botrányról”

 • 2021.07.30 - 11:27
  Közvetlen hivatkozás

  Remélem, jövő ilyenkor már a fideszes ügyek vizsgálata és az országot kirabló neresek elleni rendőrségi, ügyészségi, bírósági eljárások lesznek a legfőbb téma. Ha az ellenzék győz, a KESMA szerintem gyorsan összeomlik, pénzt nem kapnak, a sajtóperek többségét biztos elvesztik, tehát fizetniük kell, csak hát miből?
  Egyébként én el sem olvasom az ilyen ellenzékieket gyalázó cikkeket, mert az a véleményem, hogy ami a KESMA lapjaiban – politikai cikkekben – megjelenik, csak hazugság, ferdítés vagy vágyálom lehet. Kár, hogy nem követi mindenki a példámat.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.