Védjegy lesz az O1G – De ki lesz a tulaj? Csak nem maga az érintett?

Szóvédjegyként kerülhet hamarosan bejegyzésre az O1G rövidítés – tudta meg a hvg.hu. Ha ez megtörténik, csak a védjegy jogosultjának engedélyével lehet adott területeken használni a kormányellenes mozgalmak jelenleg legfontosabb szimbólumát.

A bejelentő három áruosztályra kérte az oltalomba vételt:

ruházati cikkek; nevelés, szakmai képzés, szórakoztatás, sport- és kulturális tevékenységek; valamint vendéglátás, szállásadás. Ez jelentheti azt, hogy díjat kérhet a védjegyért, de akár ingyen is megengedheti a használatát, viszont kell a beleegyezése.

Így ha egy cég O1G feliratú pólót akar gyártani, kötelező lesz egyeztetniük a védjegy jogosultjával, aki a portálnak elmondta:

ez a szimbólum politikai célú felhasználását nem érinti, így azt, ha felfújják tiltakozásként a falra, vagy beletapossák a hóba, mint Debrecenben történt.

A Simicska Lajos indulatos Orbán-definíciójából kormányellenes politikai szimbólummá vált O1G rövidítésre már folyamatban van a védjegyként való bejegyzés – értesülést a portálnak az eljárás kezdeményezője megerősítette, de kérte, hogy a nevét ne írjuk ki. A védjegyoltalmi eljárás még zajlik a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál.

Demokrácia és szólásszabadság “vadhajtásul”: Akin ilyet látunk, leszaggatjuk és pofán verjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük