Védőruhát! —  csak a saját bőrükre számíthatnak….

A csókosaival mindig nagyon bőkezű kormányt sem a pandémia alatt, sem azóta nem érdekli, hogy a gyermekvédelmi- és szociális intézményben dolgozóknak egészségét szinte csupán a saját bőrük védi.

Szelfi-kampány

A gyermekvédelemben és szociális intézményekben dolgozók kampányt szerveztek ennek a lehetetlen és veszélyes helyzetnek a felszámolására. Felkérték az ágazat dolgozóit, hogy készítsenek magukról fotót azokban a védőruhákban, amit a kormányzat biztosít nekik a  munkavégzéshez.

A képek elkészültek, ezek mind fehérneműben mutatják készítőiket. Az “alkotásokból a szakszervezet, egy posztert készített, (főlépünk) ami minden szónál ékesebben mutatja meg, milyen kiszolgáltatott körülmények között végzik munkájukat azok, akik a gyermekvédelmi és szociális otthonokban dolgoznak.

Összesen 450 telephelyen dolgoznak az állam szolgálatában szerte az országban azon szociális-, és gyermekvédelmi dolgozók, akiknek az érdekében fellépünk a kampány során.

A kérdésünk az, hogy meddig marad így ez a jogsértő helyzet a “Covid után”, vagy az állam végre megvédi dolgozóit a fertőzésveszélytől a jövőben a munkaruházat jogszabályi garanciáinak és fedezetének biztosításával?

-olvasható a szakszervezet oldalán.

JóKor

 

Egy hozzászólás itt: “Védőruhát! —  csak a saját bőrükre számíthatnak….

  • 2020.06.22 - 13:24
    Közvetlen hivatkozás

    Mi is dolgozunk ebben a borzalomban, de így nem lehet a gondozottat ellátni! Aki ezt kitalálta, neki kellene végig csinálnia!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük