Vége a Fidesz-propagandának, uszításnak..?

A gátlástalan Fidesz-agitpropos, Mráz Ágoston Sámuel migránspárti erők Európa-szerte megrendezett tüntetéseiről beszél a „köztévében”, miközben „biztonsági őrök”. hajigálják ki az országgyűlési képviselőket. A Fidesz-„politikusok” – Rogán és társai – szerint bűnözők tüntetnek, őket védik az ellenzéki képviselők: mintha 2006-ot írnánk újra…

És persze: Soros…

Ám a különbség nyilvánvaló és mellbevágó. Mindeddig Budapesten komolyabb erőszakra csak a rendőrség részéről került sor: nem égnek a középületek, nincs feldúlva a főváros, mint ama fideszes puccskísérlet idején. Ám egyre több az „ellenség”:  Beér Miklós püspök is „közéjük állt”…

Mintha valóban fordulat történt volna – bár bizonyosat azért még nem lehet mondani. De mintha az évek óta orrba-szájba nyomott uszító fideszes dumától a mindeddig békés emberek is megundorodtak volna. Tanúja voltam, amikor röhögve vagy éppen dühöngve, anyázva reagáltak a hülye, ám aljas fideszes migráncsozásra, sorosozásra.

A Fidesz terrormédiája szerint a rendszerváltás óta nem voltak olyan erőszakos akciók, mint most. Nyilván azt hiszik, senki sem emlékezik már semmire.

Erőszakos szélsőjobboldali tüntetések, amelyek könnygázas éjszakai kergetőzésbe torkolltak, 1990 óta számos alkalommal fordultak elő. És mindennek betetőzése volt a 2006-os fideszes puccskísérlet.

Ami most zajlik, eddig alapvetően békés megmozdulás. Pedig a rendszerváltás óta nem volt Magyarországnak olyan „kormánya”, amely annyira megérdemelte volna az undort, a gyűlöletet, mint a mostani.

A migráció nem is téma

És úgy tűnik, uszító propagandájuk visszájára fordult. De hogyan is képzelték: azt gondolták, lehetséges évtizedeken át gyűlöletre uszítva népszerűséget szerezni anélkül, hogy a gyűlölet ellenük fordulna..?

Természetesen szó nincs „migrációpárti” tüntetésről – annyira, hogy a migráció nem is téma. Természetesen arról sincs szó, hogy Soros… Úgy tűnik, a végtelenül lebutított aljas sorosozásnak, a minden gazemberséget eltakarni hivatott antiszemita uszításnak, no meg a gyakori cigányozásnak, buzizásnak nincs már olyan demoralizáló hatása, mint eddig.

A tüntetések jelszavai között vannak visszatetszőek – ám a meghatározók eddig a demokráciát követelők  voltak.

Úgy lehet, nem húzza ki ez a „kormány” a következő választásig.

Kapcsolódó

Szentesi Zöldi Beer Miklós püspöknek: “Még jó, hogy hamarosan nyugdíjba tetszik menni, Isten hírével. Itt az ideje”

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük