Vége a régi szép, jó időknek: már a pálinka is…

Az idei árfelhabosítást taglalja nékünk az MTI információja alapján a privátbankár.hu portál  „Nagyot változik az életünk – az áremeléseket mindenki észre fogja venni” címmel.

Érdemes ám átböngészni…

Nem csak azért, mert megtudhatjuk, mit is kellett volna tavaly bespájzolni (szinte mindent) és mit nem (például hosszú ideig eltartható ESL és UHT tejet), hanem azért is, mert felhomályosulhatunk abban a tekintetben: mily nagy szakértelemmel óvja az állampolgárok egészségét az ártalmas dolgoktól Orbanisztán jóságos, atyaian gondoskodó kormánya.

Teszem azt, 2019-ben 20 százalékkal növeli a népegészségügyi termékadót

„az egészségi kockázatot jelentő ételek és italok esetében”.

Érinti például az adóemelés az üdítőitalt, a szörpöt, az energiaitalt, a cukrozott kakaóport, az előrecsomagolt cukrozott készítményeket, a sós snacket, az ételízesítőt, az ízesített sört, az alkoholos frissítőt és a gyümölcsízt. Erősen belehúznak a cigi jövedéki adóemelésébe: abból kettő is lesz idén, a jobb cigaretták paklija 1500 forint fölé is drágul majd emiatt.

Megtudhatjuk továbbá, hogy

„az adóköteles italok körébe tartoznak újévtől a gyümölcspárlat, a pálinka”…

(bizony feleim, vége a hungarikumnak kedvező, kegyelemteljes, adómentes páleszes időknek), továbbá – és most mindenki üljön le, ha nincs szabad szék, fotel, hokedli, sámli, akkor legalább kapaszkodjon erősen –

…”és a gyógynövényes italok is”.

Értve?

Húzza ki magát! Nem keresi a döntés okát! Nem akarja tudni, miért jelent egészségi kockázatot a gyógynövényes ital! Eszébe sem jut, hogy ha kripli, akkor képes, és ennyitől – egy hársfa- vagy kamillateától is, pláne a gyógyfüvek alkoholos oldatától – a várólista és a hálapénz kikerülésével egyszerűen meggyógyul!
Jegyezze meg: költségvetési bevétel nélkül semmi gyomorkeserű!

Nem öblöget! Nem gargalizál! Nem ecsetelget! Nem pátyolgatja magát adózatlan lutyfusszal! Adózik! Mert ami adómentes, az mind veszélyes a magyar emberek egészségére!
Világos? Nahát, a jó mindenségit! Pihenj! Oszolj!

Úgy gondolta, hogy drága a kenyér? Visszasírja még a mostani árakat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük