Vége a luxusbörtönnek? Hamarosan újra fogadhat látogatókat a rijádi Ritz-Carlton

A szaúdi milliárdos hercegek és miniszterek ideiglenes börtöneként működő ötcsillagos szálloda februártól üzemelhet újra eredeti funkciója szerint.

A Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban működő Ritz-Carlton szálloda tavaly novemberben zárta be kapuit a vendégek előtt, amikor Mohamed bin Szalmán koronaherceg a korrupcióellenes bizottság vezetőjeként elrendelte több szaúdi herceg, tárcavezető és miniszter őrizetbe vételét. A királyi családhoz tartozó elitet pénzmosás, közpénzek elsikkasztása és más korrupciós vádak miatt szállították a fényűző szállodába, amely hónapok óta szolgál számukra luxusbörtönként.

Az ideiglenes luxusbörtön lakóit hamarosan új helyre vihetik

Kedden azonban a CNN jelentése szerint újra lehetett foglalni a szállodába a Valentin nap időszakára, ami arra utalhat, hogy az ideiglenes luxusbörtön lakóit hamarosan új helyre vihetik.

Helyi hírforrások is úgy tudják, hogy februártól üzemel újra a Ritz-Carlton rijádi egysége, de a szállodalánc közel-keleti szóvivője ezt nem erősítette meg a CNN-nek. Shahd Bargouthy annyit közölt csupán, hogy a szálloda jelenleg is a helyi vezetés irányítása alatt van, és nem fogad vendégeket. Az Okaz szaúdi hírügynökség szerint azonban a napokban már szabadon engedtek néhány fogvatartottat, és ez folytatódhat a közeljövőben.

Szaúd-Arábia jelenlegi uralkodója, Szalmán bin Abdel-Azíz tavaly jelölte ki utódjának 32 éves fiát, Mohamed bin Szalmánt. Korábban unokaöccse, Mohamed bin Najef volt a koronaherceg, így az ő leváltása és a trónöröklési sorrend megszakítása nagy vihart kavart az uralkodói családban. Az idősödő királyok sorát így egy fiatal uralkodó törheti meg, akinek ráadásul eltökélt szándéka országának gazdasági és társadalmi átalakítása.

Farmosi Nóra

Globoport

Kapcsolódó:

Tevéket plasztikázott – őrizetbe vettek egy orvost Szaúd-Arábiában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük