Végre! Ha nem tudja mi hiányzott Budapest életéből, most kiderül….

Mától mindenki szavazhat a Budapest dala pályázat helyezettjeire! Messze a várakozásokon felül érkeztek szerzemények a főváros pályázatára. Összesen 116-an gondolták úgy, hogy kedvük és ihletük van dalt írni.

A zsűri úrrá lett a dömpingen

A zsűri nem volt könnyű helyzetben, végül az a döntés született, hogy a meghirdetett 3 dal helyett 6-an kapnak lehetőséget, hogy megmérettessék magukat a Budapest Dala 2018 címért.

Ez év januárjában Budapest Dal 2018 címmel pályázatot írt ki a Fővárosi Önkormányzat, keresve a főváros hangját. A pályázat minden dalszerző számára nyitott volt. A 11 ismert, felkért előadó, akik elfogadták a szervezők felkérését: Király Viktor, Berkes Olivér, Závodi Marci, Radics Gigi, Compact Disco, Caramel, Anna the Barbies, Zséda, Charlie, Keresztesi Ildikó, Frenreisz Károly, Honeybeast.

Tarlós elhúzza Budapest nótáját

Dalában él a nemzet?

Remek pótcselekvést talált magának a főváros városvezetése. Az “aki énekel, nem ordibál” jeligére kreáltak egy versenyt, ami reményeik szerint áthatja majd a főváros, sőt az egész ország dagadó nemzeti szügyét és fokozott figyelmét a versengés izgalmaira koncentrálja.

Budapest Himnusza

11 ismert és 3 eddig még nem annyira közkedvelt énekest hívtak meg a nemes küzdelemre. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes szerint

a főváros rengeteg érzelmet hoz ki belőlünk, a zenei színtéren azonban, a számos már megszületett kapcsolódó dal ellenére mintha még nem sikerült volna kifejezni, mit jelent nekünk a város.

A szavazatokat 2018. április 26. éjfélig várják a szervezők, úgyhogy húzzon bele, aki szeretne beleszólni Budapest fontos dolgába!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük