Végre! Ítélet a veronai tragikus buszbaleset ügyében

Három és fél év várakozás után a lehetséges maximumot, 12 év börtönt szabott a bíróság a magyar sofőrre. A férfi mindkét ügyvédje fellebbezett, így egy év múlva válhat jogerőssé az ítélet.

 “Elégedettek vagyunk azzal, hogy a bíróság átérezte a tragédia súlyát és nem hagyta futni a felelőst – jelentette ki a Blikknek Veronából, a bíróságról Szendrei Endre, akinek unokahúga, Eszter (+15) a buszon lelte halálát.”

A második lépcső: per az autópálya üzemeltetője ellen

Az autópálya üzemeltetőjének felelősségét firtató per december 15-én indul.

Mint írtuk, izgatottan várakoztak délelőtt a veronai bíróság tárgyalóterme előtt a gyermekeiket gyászoló magyar szülők, folytatódik a Blikk cikke. A fél tízkor kezdődő tárgyalás előtt mindannyian abban reménykedtek, hogy a buszbaleset felelősét, a sofőr V. Jánost legalább 10 év szabadságvesztésre ítéli az olasz bíróság.

A diákbusz tragédiája

Mint ismert, 2017. január 20-án a franciaországi síelésből hazafelé tartó magyar diákokat és tanáraikat szállító busz Verona mellett az autópályán egy felüljáró oszloppillérének csapódott. A busz rögtön kigyulladt, tizennyolcan életüket vesztették. Időközben a túlélők és az áldozatok hozzátartozói számára a biztosítótársaság 1 milliárd 890 millió forint kártérítést és sérelemdíjat fizetett. De az elhunyt gyerekeket, családtagokat semmilyen pénz nem adhatja vissza nekik.

verona

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük