Varga Zoltán: a „végtelenmajom-tétel” bizonyítása NER-módra!

Előszó: ritka dolog, de tegnap levettem ezt az írást. Töröltem. Nem tetszett. Ma mégis visszarakom, pedig most sem tetszik. De, nincs pardon, mert a Kedves Vezető „családügyi” minisztere és a végtelenmajom-tétel is létezik. Bármilyen hihetetlen, de ezek pedig nem a végtelenben, de itt a 21.század Kárpát-medencéjében tragédiánkra még találkoznak is. Tragédia ez, mert ez a mocskos, aljas, álmacsó rendszer, ami talán egy szörnyű, faluszéli gyerekkor, egy vadkan apa miatti kompenzálás, revansvágy eredménye, a maga képére formál mindent és mindenkit, aki nem elég erős ellenállni neki.

Előbb, tán küzdenek ellene, mások írják nekik az ostoba szajkózni-valójukat

Aztán hasonulnak a szereppel, amit a szükség, a rengeteg lóvé, a barom militarista rendszer rájuk erőltet. Majd összenőnek vele. Már szívből jön. Hisznek benne, olyanná válnak, mint a gúnya, amit magukra kanyarítanak, az üzenet, amit felböffennek….és kezdetét veszi a végtelenmajom-tétel bizonyítása. Lássuk, hát!

Ugye, ez nem komoly?

Tréfa, annak is ostoba. Kandi kamera. Vagy valami tudományos kísérlet. Nemtom, talán a „végtelenmajom-tétel” bizonyítása NER-módra. Ismerik amúgy? Nagyon izgi! Arról szól, ha egy majom korlátlan ideig véletlenszerűen ütögeti egy írógép billentyűit, akkor majdnem biztos, hogy előbb-utóbb összetett és értelmes szöveget is le fog gépelni. Bármit. Akár emberit is. Például William Shakespeare teljes életművét. Ez patent azért, nem? Egy majom. Bármit. Mondjuk, a korlátlan idő azért elég hosszú intervallum, de mégis.

Erre most itt van a nagy Ő

Látom, hogy beszél, mert tátog. Jár a szája. Felmondja a leckét, amit írtak neki. A NER okosai még feliratozzák a gyengébbek kedvéért, tán azoknak, akik nem tudnak szájról olvasni, bár paradox módon vélhetően olyanoknak, akik viszont nem tudnak írni-olvasni sem, mert a leírt szöveg vaddisznó helyesírási hibáktól hemzseg. Az üzenetről, a „női princípiumról”, hogy a NER-ideológia szerint a nő ne versenyezzen a férfiakkal, a konyhában van jó helyen, szüljön tele mindent az urának-hazának-Kedves Vezetőnek, az a „dóga”, arról, meg ne is beszéljünk. Az egy hányinger.

Olyan NER-es

Gondolom, a Kedves Vezető zsibbadt, ereszmászó patriarchális, nemzetiszín-pántlikával átkötött rendszerének krédójaként gyártották, de menetközben a NER önazonos tudományos kísérletévé fajult. Mi más lehetne, minthogy nyakatekert módon, de mégis igazolni kívánják a végtelenmajom-tétel elméletét.

Tudják azt, ami arról szól, hogy egy majom, egy NER-miniszter, bárki, ha korlátlan ideig ütögethetné egy írógép billentyűzetét, beszélhetne, tán valami értelmeset-normálisat-emberit is közölhetne.

Mondjuk, nem biztos, hisz ez csak hipotézis, a Kedves Vezető őrült rendszere pedig még nagyon a kísérlet kezdetén áll, az eredmény viszont hátborzongatóan nem igazolja a hipotézist.

Ott tartunk, hogy egy háromgyerekes anya, egy nő, néhány milliós havi gázsiért, szolgálati Skodáért, államtitkári, miniszteri bársonyszékért, hajlongó lakájokért cserébe behódol egy beteg, lábszagú diktatúrának, részévé, arcává, agitproposává válik, feladva ezzel nőiességét, anyaságát, szolidaritását, hitét, emberségét, mindent, és kezdetét veszi ezzel az ostoba végtelenmajom-tétel bizonyítása.

Itt valami nagy gebasz van!

home office

One thought on “Varga Zoltán: a „végtelenmajom-tétel” bizonyítása NER-módra!

  • Ez már tegnap is jó lett volna, s még eltart egy darabig, míg érvényét veszti!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük