Vegye a lapot! Megjelent az ötödik népszabis Fedél Nélkül!

Miután 2016. október 8-án bezárták a Népszabadságot, szolidaritása jeléül több újság is felajánlotta az egykori újság szerzőinek, hogy publikálja cikkeiket. Az otthontalanná vált szerkesztőség akkor úgy döntött, hogy a hajléktalanok lapjával, a Fedél Nélküllel működik együtt – áll a korábbi népszabisok közleményében.

Négy éve, hogy megjelent az első népszabis Fedél Nélkül

Azt írják, csütörtöktől pedig már kapható az ötödik is, miután hagyománnyá vált, hogy Gergely Márton szerkesztésében elkészül a megszüntetett lap hagyományait, értékeit és közösségét őrző melléklet.

idén a nagy visszatérések volt a téma, ami kódolta: a sport lesz a fókuszban.

Az összeállítás Murányi Andrásnak, a Népszabadság utolsó főszerkesztőjének cikkével kezdődik, és egykori sportrovatbeli kollégái is írtak, így az olvasók találkozhatnak Bruckner Gábor-, Hegyi Iván-, Jakab József-cikkel, és a 24.hu főszerkesztőjének, Pető Péternek az írásával is.

Mellettük természetesen sok emblematikus Népszabadság-szerző dolgozata jelenik meg,

és a sorban most először feltűnik Nyilas Gergő neve is. A lap külpolitikai rovatának egykori munkatársa a bezárás idején már nem a napilapnál dolgozott, mert addigra az Index munkatársa volt. Onnan pedig az idén nyáron távozott, miután Dull Szabolcs főszerkesztőt kirúgták. Mindezek nyomán a Fedél Nélkülbe már Telex-alapítóként írt.

Arra kérünk mindenkit, aki teheti, vásároljon Fedél Nélkült az otthontalanoktól. Ez talán fontosabb, mint az elmúlt években bármikor, hiszen a koronavírus-járvány a hajlék nélküliek életét fokozottan nehezítette, életesélyeik és -körülményeik még rettenetesebbek lettek. Erre a lehetetlen helyzetre is igyekszik felhívni a figyelmet az egykori Népszabadság kollektívája a szokásos különkiadással.

-írják a népszabisok.

A bevétel egésze az újságokat áruló hajléktalanoké

Ahogyan a korábbi években is mindig, a különkiadással járó extra kiadásokat a népszabisok állták, a bevétel egésze az újságokat áruló hajléktalanoké.

Lehet rendelni a lapból!

Ha valaki a vírus, vagy más ok miatt nem tud vagy akar az utcán vásárolni, a Fedél Nélkült kiadó Menhely Alapítványnak küldött

tetszőleges adományért postán is megkaphatja az új számot.

https://www.facebook.com/nepszabadsagszerkesztoseg/posts/1131501483932489

Forrás

OxyContin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük