Mindegy neked, nyugdíjas, hogy mennyit vettem ki a tárcádból, ha most lökök neked valamit!

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Ezen orbáni intézkedés világosan mutatja, hogy a miniszterelnök mit gondol Rólad az önkormányzati választások előtt másfél hónappal.

Először is azt:

Mindegy neked, nyugdíjas, hogy mennyit vettem ki a tárcádból egész évben (kb. tízszer annyit), ha most lökök neked valamit (tizedét, mint amit kivettem) a szavazatodért cserébe.

Másodszor:

Ne firtasd azt se, hogy miért 3×3 ezer forint, és miért kap mindenki, rászorultságtól függetlenül, amikor a csókosaimnak milliós nyugdíjat adok havonta, hiszen te is kapsz most egy kicsit!

Most nézzük a tényeket:

1. Azt már mindenki tudja, hogy az inflációkövető nyugdíjemelés mértéke messze elmarad a nyugdíjas-társadalom által fogyasztott termékek és szolgáltatások árának növekedésétől, különösen az élelmiszerek és a gyógyszerek estében!

2. Rengetegen nem fogják megkapni az utalványt, mert jogellenesen azt csak egyszer kísérlik meg kézbesíteni (csak megjegyzem, hogy a Kincstár minden irata tértivevényes kell, hogy legyen a postatörvény szerint (4. § 3. bekezdés).

3. A kézbesítés eredménytelensége esetén az ismételt kiküldés iránti kérelmet a Magyar Államkincstárnál a honlapon közzétett címen kell előterjeszteni. A kérelem benyújtásának jogvesztő határideje 2019. november 30.

4. Engem a kormányrendelet 6.§(2) bekezdése is zavar, mert e szerint egyszerre is beváltható a 9000 Ft összértékű utalvány, ha pedig a férj és feleség is nyugdíjas, akkor a 18 ezer forint érvényes!

5. Azok, akik folyószámláról egyenlítik ki a közüzemi számlát, órákig fognak sorban állni a közmű-szolgáltatónál, hogy beválthassák az utalványt!

megosztás

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

One thought on “Mindegy neked, nyugdíjas, hogy mennyit vettem ki a tárcádból, ha most lökök neked valamit!

  • Szerintem elképzelhető, hogy egy kísérlet alanyai a nyugdíjasok. A jelenleg érvényes trend alapján egyre többen lesznek olyanok, akiknek már számít az alamizsna is. Nekem egyetlen vigaszom van: sose szavaztam a fideszre. Mert:
    „Sziszegve se szolgálok aljas,
    nyomorító hatalmakat.”
    (József Attila: Ars poetica)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük