Veiszer Alinda az ATV -ben

Ahová a Fidesz beteszi a lábát, ott nem éri be a győzelemmel, azonnal tarvágást csinál, legalább is a tehetségek között. A szervilisek, a középszerűek maradhatnak, de a többieknek fel is út, le is út. Így történt ez a napokban megszállt HírTV-ben is, ott az első áldozat – még az aktus előtt – Veiszer Alinda volt.

Lehet, hogy Szlovákiában folytatja?

Ha pályakezdő lenne, nem kezdené el az újságírást, mert ködbe vesznek a szakma alapelvei, de így, hogy hosszú ideje csinálja, nem szeretné abbahagyni – mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtök este Veiszer Alinda.

Hozzátette: ma már mást gondol az objektív újságírásról, mint pályája korábbi szakaszában, amikor azt tartotta az objektivitás mércéjének, hogy az újságíró egy közszereplőt az egyik politikai oldalról, egyet pedig a másikról hallgat meg. Ehelyett ma a legfontosabbnak a már említett szakmai alapelvek betartását tekinti.
Veiszer Alinda szerint olyan helyen lehet érdemi újságírói tevékenységet végezni, ahol az újságíró a saját kérdéseit teheti fel, az kollégái vele és nem ellene dolgoznak, és olyan környezetben teszik mindezt, ami vállalható.

Azt is árulta, hogy egyelőre nem lesz politikus, mert még nem szeretne végleg felhagyni az újságírással. A két szféra között ugyanis szerinte éles határ húzódik, és ha egyszer ezt átlépi, többet nincs visszaútja az újságíráshoz.

Arra a kérdésre, hogy hogyan élte meg, hogy májusban a csatorna akkori vezetése elküldte a HírTV-től, Veiszer Alinda azt mondta: volt benne szorongás, de ez már akkor is benne volt, amikor a köztévéből elbocsátották.

„Rutinos kirúgott vagyok”

Szerencsésnek mondta magát, amiért az elmúlt években nem politikai, hanem kulturális újságíróként dolgozott. Szerinte az, hogy kulturális újságíróként közéleti kérdésekkel foglalkozott természetes, hiszen a kultúra reflektál a közélet történéseire.

Arra a kérdésre, hogy nem vetődött-e fel benne, hogy felhagyjon az újságírással, azt mondta: kétgyerekes anyaként szuper dolognak tartja, hogy a gyerekeivel lehet, és pihenés számára a munka, de az, hogy kérdező, éppúgy az identitása része, mint, hogy kétgyerekes anyuka.

Vissza képernyőre!

Alinda kedvesével együtt először szeptemberben az RTL klub Nyerő páros című valóság show-jában tér vissza a képernyőre, ahol felfedik eddig rejtett életük néhány titkát is. A nagy, az igazi visszatérésre azonban még várni kell. Ez úgy tűnik, hogy nem valamelyik magyar televíziócsatornán, hanem a a Szlovák köztévé magyar nyelvű programjában történik majd meg. A műsorvezető ezt mondta erről a Magyar Hangnak adott interjújában.

Az én esetemben vicces, hogy egy szomszéd ország, Szlovákia közmédiája keresett meg, hogy dolgozzak ott. Tényleg a határt át kell lépnem, hogy egy alapvetően közszolgálati műsorban dolgozhassak? Nem tudom, mit hoz a jövő, de azért ez alapvetően kritika a magyar médiának.

Előzmény

Kirúgták a HírTV-től Veiszer Alindát és M. Kiss Csabát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük