Ahogy azt egy mai cikkében a Városi Kurír is megemlítette,  adventi „ajándék” gyanánt egy pécsi, a Református Egyház fenntartásában működő iskola szakácsát – egy ötgyermekes családapát – elbocsátották, miután felszólalt egy helyi tüntetésen. Dr. Erdős Gábor, a Párbeszéd politikusa nyilatkozott az ügyben.
[mnky_ads id=”4674″][mnky_ads id=”4666″]

Alapjogokat az iskolákba!

Dr. Erdős Gábor, a Párbeszéd elnökségi tagja úgy nyilatkozott, hogy a Párbeszéd azért küzd, hogy az újévben már minden magyar iskolában érvényesüljenek az alkotmányos alapjogok: sem a társadalmi háttere, sem a véleménye miatt ne szenvedhessen kárt vagy hátrányt senki. Az egyházi iskolákra is ugyanazok a törvények vonatkoznak.

A pécsi református gimnázium szakácsaként dolgozott P. Horváth Tamás írót egyik napról a másikra elbocsátották, miután beszédet mondott a civilek védelmében tartott tüntetésen.  Az iskola igazgatója korábban Hoppál Péter volt, aki most a civilek elleni támadást vezényli a Fidesz részéről Baranyában; ő Putyin és a kötvény-bizniszben utazó Fidesz-közeli offshore lovagok helyi embere.

A Párbeszéd azért küzd, folytatja a péolitikus,hogy senkit ne érhessen joghátrány szabad véleménynyilvánítása miatt és minden gyerek kapja meg az esélyt a továbbtanulásra, társadalmi háttértől függetlenül.

Apárt egy esetleges kormány váltás után visszaadná az államosított iskolákat a helyi közösségeknek és az állami, illetve önkormányzati iskolákba járó tanulók után ugyanannyi állami támogatás  jár majd mint az egyházi iskolákba járók után.

Igazságot szolgáltatunk mindazoknak, akiket a NER meghurcolt – fejezte be közleményét dr. Erős Gábor oktatási szakpolitikus.
[mnky_ads id=”3806″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét